Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Αλέξης Τσίπρας: Κάνει πολιτική σπέκουλα σε καιρό πολέμου


 

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορεί ο Αλέξης Τσίπρας για τους νεκρούς από τον Covid-19, ενώ θεωρεί βέβαιο το νέο lockdown.

Ξεπερνώντας ακόμα και τα δικά του όρια, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι ήρθε η ώρα -ή ο ίδιος δεν έχει άλλο χρόνο- να… δρέψει τους καρπούς της πολιτικής τού λαϊκισμού και της ανευθυνότητας, εξαπολύοντας δριμεία και απευθείας επίθεση κατά του πρωθυπουργού την ώρα της μάχης με την πανδημία.

Σε συνέντευξή του στο κανάλι TRT, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «η ανικανότητα Μητσοτάκη οδηγεί και σε εκατόμβη θυμάτων και σε lockdown που θα μπορούσε να αποφευχθεί».

Φτηνή αντιπολίτευση

Για άλλη μια φορά επιχειρεί να κρύψει τις δικές του ευθύνες για την υπόγεια στήριξη στο αντιεμβολιαστικό κλίμα αλλά και να χαϊδέψει τα αυτιά αρνητών και αντιεμβολιαστών. «Υπάρχει ευθύνη που έχουμε φτάσει στους 17.500 νεκρούς; Η αδράνεια και η ανικανότητα του Μητσοτάκη μάς οδηγεί σε εκατόμβη νεκρών και σε ακόμα ένα καταστροφικό λοκντάουν. Εκτός εάν αφεθούν άνθρωποι να πεθαίνουν και δούμε σκηνές όπως στη Ρουμανία», είπε ο κ. Τσίπρας και υποστήριξε ότι η Ελλάδα «είναι χειρότερη σε θανάτους σε όλη τη Δυτική Ευρώπη».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τα ψέματα περί πανηγυρισμών της κυβέρνησης ότι νίκησε την πανδημία κ.λπ. και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «διαχειρίζεται με επικοινωνιακό τρόπο την πανδημία και το μόνο που ενδιαφέρει τον Μητσοτάκη είναι μη συγκρουστεί με το εκλογικό του ακροατήριο».

Διγλωσσία

«Αν δεν πάρει μέτρα ο κ. Μητσοτάκης θα έχουμε και εκατόμβη νεκρών και λοκντάουν, που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Κανείς δεν το θέλει», είπε, ακολουθώντας τη γνωστή… διγλωσσία, ενώ καταφέρθηκε ξανά εναντίον του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ίσως για να μη συζητείται το συνεχιζόμενο και εντεινόμενο αντιεμβολιαστικό παραλήρημα του Παύλου Πολάκη, ο οποίος προχθές ακόμα έγραφε στα social media ότι το εμβόλιο δεν προστατεύει τους ανθρώπους, αν και γνωρίζει -ως γιατρός- τα στοιχεία στις Εντατικές.

Ακόμα και τώρα όμως, την κρίσιμη ώρα της μάχης, ο κ. Τσίπρας δεν βρήκε μια καθαρή, ξεκάθαρη κουβέντα να πει υπέρ του εμβολίου…

«Σε όλη τη χώρα βλέπω δυσαρεστημένους ανθρώπους, ομάδες επαγγελματικές, αγρότες που βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, ακόμα και τους συνταξιούχους που θα πάρουν φιλοδώρημα 250 ευρώ, που τώρα είναι θρίαμβος ενώ παλιά ήταν ψίχουλα», είπε ακόμα ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος σε ανθρώπους που τους έδωσε έκτακτη (σ.σ.: και όχι μόνιμη, όπως ψευδώς ισχυρίζεται) σύνταξη, αλλά τους την πήρε πίσω διπλή.

Εκανε επίσης λόγο για μείωση και όχι αύξηση εισοδήματος, παρουσιάζοντας ως δήθεν «κυβερνητική πολιτική» το κύμα ακρίβειας που χτυπά την Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο.

Κατηγορίες

«Είμαστε πρωταθλητές στους θανάτους, πρωταθλητές και στις αυξήσεις στο ρεύμα σε όλη την Ευρώπη», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι δεν ελέγχει την τιμή του ρεύματος και δεν αυξάνει τον κατώτατο μισθό.

«Είναι δεδομένο ότι θα έχει ραγδαία και επιταχυνόμενη φθορά η κυβέρνηση, ότι δεν θα είναι επόμενη κυβέρνηση του τόπου», συνέχισε ο κ. Τσίπρας. Το ίδιο ακριβώς λέει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ieidiseis.gr. Είναι η συνέχεια του «είμαι ο αυριανός πρωθυπουργός», αλλά και το πολιτικό «καπέλο» της νέας επιτροπής που ήδη εργάζεται για να ανεβάσει την «κυβερνησιμότητα» του ΣΥΡΙΖΑ. Και του κ. Τσίπρα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου