Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Συνελήφθησαν δύο μέλη συμμορίας που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές οχημάτων στα Νότια Προάστια

 


Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρώτες πρωινές ώρες της 6-9-2021 στη Βάρη, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο ημεδαποί, ηλικίας 35 και 29 ετών, μέλη συμμορίας για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και για απείθεια. Επιπλέον, ο 35χρονος συνελήφθη και για απειλή και εξύβριση και ο 29χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Λίγο πριν, οι ανωτέρω είχαν αφαιρέσει σταθμευμένο όχημα από την περιοχή της Βάρης. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, μετά από καταδίωξη κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε κατσαβίδι κατάλληλα τροποποιημένο για την παραβίαση οχημάτων. Στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, που εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός φορτιστής μπαταρίας αυτοκινήτου, τον οποίο είχαν προηγουμένως αφαιρέσει από το κλεμμένο αυτοκίνητο.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι οι ανωτέρω από τα τέλη Ιουλίου τρέχοντος έτους είχαν συγκροτήσει συμμορία, διαπράττοντας κλοπές σταθμευμένων αυτοκινήτων στις περιοχές Γλυφάδας και Βούλας.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι μετέβαιναν με το «επιχειρησιακό» τους αυτοκίνητο σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων, όπου στοχοποιούσαν οχήματα, τα οποία παραβίαζαν με τη χρήση του προαναφερόμενου διαρρηκτικού εργαλείου και τα αφαιρούσαν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

διαρρηκτικά εργαλεία,

μονάδες ελέγχου κινητήρα,

εξαρτήματα αυτοκινήτων,

κλειδιά αυτοκινήτων και

-50- φυσίγγια

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής -3- περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων κλοπών συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου