Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Άρχισε η ανάκριση στον Άρειο Πάγο για τον Νίκο Παππά


 

Με την κλήση του πρώτου μάρτυρα άρχισε ο κύκλος της ανάκρισης στον Άρειο Πάγο αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 με κεντρικό πρόσωπο και κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Πρώτος μάρτυρας κλήθηκε να καταθέσει ο οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας, ο οποίος φέρεται να έπαιξε σύμφωνα με τις καταγγελίες ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα και των εκπροσώπων της λιβανέζικης κατασκευαστικής εταιρείας CCC προκειμένου να στηθεί τηλεοπτικός σταθμός, φιλικός προς την τότε κυβέρνηση.

Μάλιστα ο Χρήστος Καλογρίτσας απέδιδε στον πρώην υπουργό Επικρατείας ρόλο «οργανωτή» στο σχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

Η υπόθεση οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης έπειτα από την απόφαση της Βουλής να ασκήσει βάρος του Νίκου Παππά ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου