Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Ο ακροαριστερός Τσίπρας συνεχίζει να δείχνει απέχθεια στους θεσμούς της αστικής δημοκρατίας

 



Αλέξης Τσίπρας, ο καλύτερος μαθητής των αυταρχικών ηγετών, μην ξεχνάτε τις φιλικές σχέσεις τους με τον ακροαριστερό δικτάτορα Νικολάς Μαδούρο, και τα ταξίδια του Νίκου Παπά στην Βενεζουέλα για να φέρει τεχνογνωσία πώς κυβερνά ένα ακροαριστερό καθεστώς.

Το πολιτικό συμπέρασμα από τη μεγάλη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην «Εφημερίδα των Συντακτών» είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο επικεφαλής του, δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα και δεν μπορούν να δεχτούν ότι ο Τσίπρας είναι απαξιωμένος. 

Έδειξε για ακόμα μία φορά πόσο επικίνδυνος ακροαριστερός είναι και ας προσπαθεί να το κρύψει.  «Δεν θέλουμε να βολευτούμε στην εξουσία…θέλουμε να ξεβολέψουμε όσους στρογγυλοκάθισαν εκεί χωρίς να έχουν δικαίωμα» δήλωσε στη συνέντευξη του ο Τσίπρας.  

Με λίγα λόγια η ακροαριστερά και οι κομμουνιστές, θα αποφασίζουν ποιος θα κυβερνήσει, εάν θα κυβέρνηση και εάν δεν θέλουμε θα τους ρίχνουμε.

Αυτό το «θέλουμε να ξεβολέψουμε όσους στρογγυλοκάθισαν στην εξουσία χωρίς να έχουν δικαίωμα», θέτει ένα τεράστιο θεσμικό και πολιτικό πρόβλημα. Λέει ακροαριστερά, ξεκάθαρα και αυταρχικά ότι η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση με την ισχυρή βούληση του ελληνικού λαού δεν έχει δικαίωμα να κυβερνά.

Η δήλωση του είναι η επιτομή του ολοκληρωτισμού και είναι αδιανόητη για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης δημοκρατικής χώρας. 

Μην ξεχνάτε ότι προσπάθησαν όταν κυβερνούσαν να ελέγξουν, ΜΜΕ, δικαιοσύνη, να εδραιώσουν καθεστώς, και γιαυτό είναι κατηγορούμενοι στα δικαστήρια, αλλά μυαλό δεν βάζουν συνεχίζουν την ακροαριστερή καθεστωτική τακτική τους.

Συνολικά το πολιτικό αφήγημα του κ.Τσίπρα όπως το παρέθεσε στη συνέντευξη του είναι ριζοσπαστικά αυταρχικό, είναι ένας απαξιωμένος, πολιτικά τελειωμένος πολιτικός που ονειρεύεται ότι κάποια στιγμή, με κάποιο τρόπο όχι δημοκρατικό θα ξανά κυβερνήσει όπως θέλει αυτός την χώρα. 

Είναι τόσο βαθιά νυχτωμένος ο Τσίπρας που δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει, πόσο πολύ τον έχει απαξιώσει ο Ελληνικός λαός και πιστεύει, ότι ο λαός θα αναγνωρίσει την…ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και θα του δώσει καθαρή νίκη στις «εκλογές όποτε αυτές κι αν γίνουν». 

Η βεβαιότητα για δήθεν νίκη,  είναι ντοπάρισμα για τους ίδιους, όχι για όλους τους Συριζαίους, μόνο για τον ίδιο τον Τσίπρα και την αυλή του που θέλουν να πιστεύουν ότι θα μείνουν πολιτικά ζωντανοί, ενώ όλα δείχνουν ότι ο χρόνος τους στην ηγεσία τελειώνει.

Με λίγα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας αμετανόητος, επικίνδυνος ακροαριστερός, που όποτε μιλάει σε ότι αναφέρεται προκαλεί περισσότερο του πολίτες.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου