Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

«Η πανδημία των ανεμβολίαστων» υποχρέωσε την Πολιτεία να αντιδράσει

 


Η έξαρση της μετάλλαξης «Δέλτα» που παρατηρείται και στην Πατρίδα μας και πλήττει κυρίως τους ανεμβολίαστους, δημιούργησε την υποχρέωση στην Πολιτεία να αντιδράσει.

Υπάρχει μία μερίδα κόσμου, που επιμένει στο να μην εμβολιάζεται. Οι απόψεις τους στηρίζονται σε πράγματα τα οποία δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά, ούτε από την επιστήμη, ούτε από την πλειοψηφία των πολιτών, ούτε από την Κυβέρνηση.

Τα δεδομένα από τις νοσηλείες των δύο τελευταίων μηνών δείχνουν ότι μιλάμε για μια πανδημία των ανεμβολίαστων ως προς τη βαριά νόσηση και διασωλήνωση. Πάνω από το 90% των ασθενών που βρίσκονται σε ΜΕΘ Covid είναι ανεμβολίαστοι.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι αυτό αποτελεί ένα συνολικό κίνδυνο και για τους ίδιους πρωτίστως, για την υγεία τους, και για τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφονται, αλλά και για το σύνολο της κοινωνικής ζωής και της οικονομίας, η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κάθεται με σταυρωμένα χέρια.

Σκοπός είναι να καταλάβουν όλοι ότι το Κράτος, η Πολιτεία μέχρι ενός ορισμένου σημείου μπορεί να διαθέτει πόρους, δυνάμεις, ενέργεια, για να τους πείσει και τους εξασφαλίσει όλους.

Ανάμεσα στα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι και η διεξαγωγή αρκετών rapid test, τα οποία πλέον θα κοστίζουν 10 ευρώ και θα επιβαρύνουν το πορτοφόλι κάθε ανεμβολίαστου, καθώς μόνο οι εμβολιασμένοι, αλλά και όσοι έχουν συμπτώματα, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση για να κάνουν τα τεστ αυτά δωρεάν στις δημόσιες δομές υγείας.

Τα μέτρα αυτά δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα.

Χρειαζόμαστε ακόμη, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο εμβολιασμένους Έλληνες για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας, που αγγίζει το 80%, όπως έχει συμβεί σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πορτογαλία.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου