Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

ΣτΕ: Απέρριψε αιτήματα γιατρών και υπαλλήλων νοσοκομείων για «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού

 


«Όχι» στην έκδοση προσωρινών διαταγών με τις οποίες θα «πάγωνε» προσωρινά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός 115 γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων της χώρας, είπε το Γ’ Θερινό Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με τέσσερις προσωρινές διαταγές που εξέδωσε.

Να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις αυτές έχουν προσωρινό χαρακτήρα και δεν κρίνουν το ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού οριστικά. 

Πλέον, το ΣτΕ εξετάζει εάν θα προχωρήσει σε έκδοση απόφασης αναστολής για το θέμα αυτό ή όχι.

Στην Ολομέλεια ΣτΕ εκκρεμεί αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για έκδοση προσωρινής διαταγής και για αναστολή της απόφασης που προβλέπει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για επαγγελματίες υγείας και υγειονομικό προσωπικό.

Με την πανδημία και τους εμβολιασμούς ξεκίνησε και η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο  Γιάννη Οικονόμου.

Όπως είπε το επόμενο διάστημα θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Οι ειδικοί λένε ότι το πιο αποτελεσματικό όπλο είναι οι εμβολιασμοί αλλά και τα αυτοδιαγνωστικά τεστ. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι είναι ενθαρρυντικό ότι από τα μέσα Αυγούστου έχουν αυξηθεί τα ραντεβού αλλά πρόσθεσε ότι για να χτιστεί το τείχος ανοσίας πρέπει να εμβολιαστούν άλλο 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας. «Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε γόνιμη πρόταση, κάθε γόνιμη ιδέα προκειμένου να πειστούν και να ενθαρρυνθούν για να διευκολυνθούν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας. Να αξιοποιήσουν δηλαδή το προνόμιο του εμβολιασμού που μας χάρισε η επιστήμη», είπε.

Ο ίδιος είπε για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο και θα ξεκινήσει κανονικά από 1ης Σεπτεμβρίου. Επανέλαβε αυτό που είπε και ο Άκης Σκέρτσος ότι δηλαδή όσοι εμβολιαστούν και επιστρέψουν στα καθήκοντά τους δεν σημαίνει ότι θα επιστρέψουν στην ίδια θέση.

Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα για να καλυφθούν τα κενά. Καλούμε όλους τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται, τόνισε. Και σημείωσε ότι το ζήτημα της ανοσίας δεν είναι ούτε ταξικό, ούτε κομματικό, ούτε θρησκευτικό.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου