Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Αφγανιστάν -πτώση από αεροπλάνο: 19χρονος νεαρός ποδοσφαιριστής ένα από τα άτομα που έπεσαν στο κενό


 

Αυτός είναι ο ένας εκ των Αφγανών που έπεσε από το αμερικανικό πολεμικό αεροπλάνο C-17 στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, σε μια προσπάθεια να διαφύγει από τους Ταλιμπάν. 

Πρόκειται για έναν 19χρονο ποδοσφαιριστή που αγωνιζόταν για την εθνική ομάδα νέων του Αφγανιστάν.

Ο 19χρονος Ζάκι Ανβάρι γεννήθηκε όταν οι ΗΠΑ έδιωξαν τους Ταλιμπάν από το Αφγανιστάν και μάθαινε για τη διακυβέρνησή τους μόνο από τους γονείς του. Φοίτησε σε ένα γνωστό διεθνές σχολείο στην Καμπούλ δίπλα σε παιδιά διπλωματών και το προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα επίδοξο άτομο.



Ο 19χρονος Ζάκι Ανβάρι φοίτησε σε ένα γνωστό γαλλόφωνο σχολείο της Καμπούλ και προσπάθησε να δραπετεύσει από την Καμπούλ όπως εκατοντάδες άλλοι, αλλά έπεσε από το αεροπλάνο

Καθώς το αεροσκάφος C-17 ετοιμαζόταν για απογείωση και προχωρούσε στον αεροδιάδρομο, αρκετοί Αφγανοί προσπάθησαν να πιαστούν από τα συστήματα προσγείωσης καθώς το αεροπλάνο ανέπτυσσε ταχύτητα. Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε αργότερα, δείχνει το αεροπλάνο να πετά πάνω από την Καμπούλ και τουλάχιστον δύο πτώματα να πέφτουν από αυτό.

Η ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Σώματος και Αθλητισμού του Αφγανιστάν ανέφερε ότι ο Ανβάρι ήταν μεταξύ «αρκετών άλλων συμπατριωτών που έπεσαν στο έδαφος ενώ πέταξε το αεροπλάνο» αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Αμερική». «Πέθαναν και μαρτύρησαν» ανέφερε η ανάρτηση «ας αναπαυθεί η ψυχή του εν ειρήνη».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου