Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Προβληματισμένοι οι επιστήμονες από τα εγκληματικά Κοροπάρτι στις πλατείες

 



Κορονοπάρτι κάθε βράδυ, χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις, αφήνοντας σκουπίδια που μπορεί να είναι γεμάτα covid-19.

Προβληματισμένος από τις εικόνες των κορονοπάρτι του Σαββατοκύριακου εμφανίστηκε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, που είναι και μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας που κάνει τις εισηγήσεις για τα μέτρα.



Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής, είπε: «Αυτά τα φαινόμενα είναι προβληματικά και καταλαβαίνω ότι ο κόσμος έχει κουραστεί αλλά δυστυχώς αυτές οι δραστηριότητες έχουν υψηλή επικινδυνότητα. Είναι στο κόκκινο! Έχουν μεγάλο κίνδυνο μετάδοσης και κινδυνεύουν να μας γυρίσουν πίσω».

Ο καθηγητής χτύπησε καμπανάκια, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι αν τα κορονοπάρτι ανεβάσουν πάλι τα κρούσματα, δεν αποκλείεται να πάνε όλα τα ανοίγματα πίσω! 

«Φανταστείτε το τραύμα σε δραστηριότητες τύπου λιανεμπόριο, εστίαση, στις βόλτες στην παραλία… Το τραύμα σε όλα αυτά να είναι τόσο σημαντικό, που να πάνε προς τα πίσω»! 

Ο κύριος Γώγος είπε επίσης για την εστίαση: «Και να ανοίξει η εστίαση, δραστηριότητες τέτοιου τύπου δε μπορεί να υποκαστασταθούν από την εστίαση. Η εστίαση θέλει πολλή προσοχή, 4 άτομα σε ένα τραπέζι, σε αποστάσεις. Αυτές οι εικόνες στις πλατείες δε νομίζω ότι μπορεί να συγκριθούν με ένα καλά οργανωμένο σύστημα εστίασης, το οποίο θα είναι και ασφαλές, είμαι σίγουρος». 

Για το Πάσχα στο χωριό είπε ο κ. Γώγος : «Βλέπω δύσκολο να προχωρήσουμε σε απλή απελευθέρωση της πασχαλινής εξόδου, γιατί και ο κίνδυνος επιδημιολογικής φόρτισης είναι μεγάλος και μεταφοράς κρουσμάτων και αντιμετώπισης ανθρώπων σε νοσοκομεία της περιφέρειας. Οπότε είναι λίγο δύσκολο» είπε ο κύριος Γώγος.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου