Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Πόσοι αστυνομικοί που πληρώνουν φορολογούμενοι είναι αποσπασμένοι σε πρόσωπα με αδιαφανή κριτήρια;



Πόσοι αστυνομικοί που πληρώνονται από τους φορολογούμενους είναι αποσπασμένοι σε πρόσωπα με αδιαφανή κριτήρια; Απάντηση πάνω 3.000!!!!

Ανάμεσα στους σοβαρούς στόχους που χρειάζονται προστασία, είναι και οι τύπου Φουρθιώτη που δεν είναι λίγοι όπως ενημερωθήκαμε, και θέλουν απλά τους αστυνομικούς για να δείχνονται πληρώνοντας οι φορολογούμενοι το βίτσιο τους. 

Το θέμα είναι γιατί υποκύπτει η ΕΛ.ΑΣ. και το Υπουργείο, σε οποιαδήποτε εντολή ασόβαρου πολιτικού παράγοντα για να να δωθεί προστασία; Ποια είναι τα κριτήρια και ποιος κρίνει αυτόν που ζητάει την προστασία κατά πόσο είναι σοβαρός η γελοία προσωπικότητα;

Τι μας λέει το παράδειγμα Φουρθιώτης; Ποιός είναι αυτός που ζητάει να του πληρώνει φρουρά ο φορολογούμενος πολίτης; Πρώην μάνατζερ της πορνοστάρ Τζούλιας Αλεξανδράτου, παρουσιαστής παρακμιακών trash εκπομπών, που εσχάτως  έχει καταφέρει αρκετούς πολιτικούς, όχι πρώτης γραμμής αλλά όλων των κομμάτων, να εμφανιστούν στις περιθωριακές εκπομπές του τώρα που κάνει και τον δημοσιογράφο, γεγονός που φαίνεται ότι τον έχει κάνει να πιστέψει ότι είναι και ο ίδιος μια πολιτική περσόνα. 

Άνοιξε και πολιτικό γραφείο, έφτιαξε πλαστές ταυτότητες της ΕΣΗΕΑ και πλαστές εισφορές στο ΕΔΟΕΑΠ, δηλώνοντας έτσι ότι είναι δημοσιογράφος, είχε πάρει διαπίστευση αστυνομικού συντάκτη, προσπάθησε να πάρει διαπίστευση πολιτικού συντάκτη στην βουλή. Έμπαινε σε Υπουργεία με μπράβους και ζητούσε να του δώσουν χρήματα που διεκδικούσε με πλαστά χαρτιά και άλλα πολλά.

Πρόσφατα ακούστηκαν από τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη σοβαρές καταγγελίες με διασύνδεση του Φουρθιώτη με τον υπόκοσμο, για να στήσει επιθέσεις στο σπίτι του και να κάνει και συμβόλαια θανάτου για δημοσιογράφους.

Αυτός λοιπόν πέτυχε και πήρε φρουρά 14 ατόμων από την ΕΛ.ΑΣ., πέντε στο σπίτι του, πέντε στο τοπικής εμβέλειας κανάλι που δουλεύει, και τέσσερις να τον ακολουθούν, κάνοντας τους οδηγούς και τους υπηρέτες του, οι οποίοι μάλιστα διαμαρτύρονταν και για την συμπεριφορά του που ήταν άθλια και δείχνει και τον χαρακτήρα του.

Κανείς δεν γνωρίζει ποιοι ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι, πρώην και νυν βουλευτές, επιχειρηματίες, και άλλοι εξυπηρετούνται από αστυνομικούς, τους οποίους απασχολούν σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών. 

Αυτό που γνωρίζουμε στα σίγουρα είναι ότι αστυνομικοί που πληρώνονται από τους φορολογούμενους και είναι αποσπασμένοι σε πρόσωπα με αδιαφανή κριτήρια, είναι πολύ περισσότεροι από 3.000 όπως λένε συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.. 

Το περίεργο είναι ότι κανένας δεν γνωρίζει ούτε και οι ίδιοι οι αστυνομικοί επισήμως πόσοι είναι που γιατί τα στοιχεία αυτά ποτέ (και με καμία κυβέρνηση) δεν δίνονται στην δημοσιότητα. 

Οι πολίτες πως ξέρουν ότι όσοι φυλάσσονται, κάνοντας χρήση δημόσιων πόρων και ανθρώπινου δυναμικού,  είναι πράγματι στόχοι;  Μήπως ήρθε η ώρα να γίνει μια αναθεώρηση των στόχων; Δεν γίνεται όλοι να θεωρούνται στόχοι και εάν θέλουν προστασία να την πληρώσουν ιδιωτικά όχι με τα χρήματα των φορολογουμένων. 

Η δουλειά του αστυνομικού είναι να είναι δίπλα στον πολίτη, να του παρέχει ασφάλεια και όχι να φυλάει τον κάθε Φουρθιώτη.  

Να φυλάξουν τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς, κάποιους σοβαρούς στόχους και επιχειρηματίες που κινδυνεύουν, αν και οι σοβαροί επιχειρηματίες έχουν δικούς τους φρουρούς. Επιτέλους δεν γίνεται να φυλάνε τους πάντες, όποιος θέλει να τον φυλάνε να πληρώνει ιδιωτική ασφάλεια. 

Οι αστυνομικοί φωνάζουν “Δεν έχουμε αστυνομικούς να βγάλουμε έξω, δεν έχουμε αστυνομικούς να φυλάνε τα τμήματα και βάζουμε σκοπούς  στα σπίτια του κάθε Φουρθιώτη. Κάθε μία φυλαξη είναι 5 άτομα. Για 200 στόχους χρειάζονται 1000 άτομα. Είμαστε σχεδόν όλοι σε στόχους. Με την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν και η ΔΙΑΣ σε στόχους”. 

Ένα απλό παράδειγμα, στην Βορειοανατολική Αττική, όπου ήταν και η περίπτωση Φουρθιώτη, περίπου το 30% της αστυνομικής δύναμης είναι στην φύλαξη στόχων!!!

 Για να τελειώνουμε και πρέπει η κυβέρνηση να το πάρει πάρα πολύ σοβαρά, όσοι δεν δικαιούνται φύλαξης και θέλουν να φυλάσσονται να πληρώσουν απο την τσέπη τους, και όσους θέλουν για να τους φυλάνε, ας πάρουν ιδιωτική σεκιούριτι να περνάει έξω από τα σπίτια τους και να μην απασχολούνται περιπολικά απαραίτητα για την δημόσια ασφάλεια.

Όλα τα κανάλια θεωρούνται στόχοι, φυλάσσονται και από την ΕΛ.ΑΣ. εκτός από ιδιωτική ασφάλεια . Στο “Εψιλον” τοπικής εμβέλειας, που δουλεύει ο Φουρθιώτης  δεν κόπηκε η φύλαξη, το φυλάνε 5 αστυνομικοί. 

Όποιος έχει έναν γνωστό, ζητάει να τον φυλάμε, γιατί είναι τζάμπα για αυτούς, βάρος για τον φορολογούμενο. Το "τζάμπα είναι να πάρουμε και εμείς" το λένε και επιχειρηματίες που μπορούν να πληρώνουν και πέντε, και δέκα σωματοφύλακες. Το γιατί αυτός και όχι εγώ παίζει συνέχεια, και πιέζει τους γνωστούς να έχει και αυτός τους τζάμπα που έχει και άλλος.

Αυτή είναι η νοοτροπία και πρέπει να αλλάξει, αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση για αυτό, και ήρθε η ώρα να αλλάξει η αθλιότητα σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών. 

Ρωτάς τους αστυνομικούς να σου πουν παραδείγματα και σου λένε “Όταν αλλάζει μια κυβέρνηση, φυλάμε τους νέους υπουργούς, ενώ μένει η φύλαξη και των παλιών. Υπάρχουν αστυνομικοί ξεχασμένοι από διαταγές άνω της δεκαετίας. Ολες οι κυβερνήσεις τα κάνουν αυτά, δεν είναι φαινόμενα των τελευταίων χρόνων. Ολες οι συνδικαλιστικές ενώσεις στην Αττική, πέντε είμαστε και σε ολες εχουμε το ίδιο πρόβλημα. Την αφαίμαξη όλων των υπηρεσιών για να φυλάμε τους στόχους, Είναι μεγάλη πληγή οι στοχοι και οι δήθεν στόχοι”

Η Αστυνομία δυστυχώς δεν είναι πλέον για τους πολίτες, εκτός από αυτούς που είναι στην φύλαξη προσώπων από τα επίσημα, υπάρχουν και αυτοί που είναι κρυφοί. Κάποιοι που φαίνονται ότι υπηρετούν σε ένα τμήμα αλλά τους αναθέτουν να φυλάνε κάποιον στόχο. Αν βάλουμε πόσοι φυλάνε πρεσβείες, δικαστήρια, δικαστές κ.α είναι άνω των 10 χιλιάδων αστυνομικών. 

Επιτέλους ήρθε η ώρα να σοβαρευτούν οι υπεύθυνοι.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου