Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Το Σύστημα Υγείας έχει ενισχυθεί τα μέγιστα

 


Η μόνιμη επωδός που ακούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι για προσλήψεις. 

Προσλήψεις έχουν γίνει αναφέρει με στοιχεία η κυβέρνηση και έχει ενισχυθεί τα μέγιστα το Σύστημα Υγείας.

Έχουν αυξηθεί οι Μ.Ε.Θ. του Δημοσίου από 557 που παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε 1.189. Είναι μια αύξηση της τάξεως του 113%. Μαζί με τις Μ.Ε.Θ. του ιδιωτικού τομέα είμαστε σήμερα σε πάνω από 1.400. Μια αύξηση συνολικά της τάξεως του 153%.

Συνολικά, μέσα σε 20 μήνες διακυβέρνησης Ν.Δ., έχουν γίνει πάνω από 10.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στο Ε.Σ.Υ., 1.310 προσλήψεις μονίμων ιατρών και έχουν καλυφθεί 1.756 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Υπάρχει ήδη εκτεταμένη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα με πάρα πολλές κλινικές. Αυτή τη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ένα και ενιαίο. Περιλαμβάνει τα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, πολυδύναμες Μ.Ε.Θ.. Γίνεται ό,τι είναι δυνατόν και ό,τι άλλο χρειαστεί  να γίνει, προφανώς θα γίνει. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Αντέχει όμως το Σύστημα.

Ωστόσο, θα πρέπει όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα και να είμαστε προσεκτικοί. Διότι αν δεν μειώσουμε τη διασπορά του ιού, θα υπάρχει ένας φαύλος κύκλος. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, πρέπει να προσέχουμε, πρέπει να αποφεύγουμε τις συγκεντρώσεις σε σπίτια, σε κλειστούς χώρους. Ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος για την υγεία του, είναι υπεύθυνος να προστατεύσει τον συνάνθρωπό του και τους αγαπημένους του. Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν κι αυτές οι μικρές στοχευμένες παρεμβάσεις που έγιναν στα μέτρα, για να δοθεί και μία μικρή εκτόνωση σε όλους τους πολίτες που είναι κουρασμένοι.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου