Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Σε καθολικό lockdown η Αγγλία

 



Σκληρότερα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός στη Βρετανία, επέβαλε η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.  

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέο lockdown για ολόκληρη την Αγγλία, σκληρότερο από εκείνο που επιβλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, και ξεκίνησε λέγοντας ότι οι συλλογικές προσπάθειες θα είχαν αποδώσει στην καταπολέμηση της παλιάς παραλλαγής του ιού, αλλά η νέα μετάλλαξη εξαπλώνεται με ανησυχητικό ρυθμό, 50% - 70% πιο γρήγορα.

Τα νοσοκομεία στη χώρα υφίστανται μεγαλύτερη πίεση από ποτέ και οι νοσηλείες στην Αγγλία αυξήθηκαν κατά 30% την τελευταία εβδομάδα. «Είναι σαφές ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα», τόνισε.

Το lockdown θα είναι διάρκειας τουλάχιστον έξι εβδομάδων κατά τη διάρκεια των οποίων οι πολίτες θα κληθούν να παραμείνουν στις κατοικίες τους και οι εργαζόμενοι να δουλέψουν από τα σπίτια τους. Όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, όπως και όλα τα καταστήματα πλην αυτών που εμπορεύονται αγαθά πρώτης ανάγκης.

Η μετακίνηση από το σπίτι θα επιτρέπεται μόνο για 5 λόγους:

Μετακίνηση στην εργασία, μόνο εάν είναι αδύνατη η εργασία από το σπίτι

Αγορά βασικών τροφίμων και φαρμάκων

Άσκηση με ένα ακόμη άτομο, μία φορά την ημέρα 

Παροχή φροντίδας σε τρίτο πρόσωπο

Αναζήτηση ιατρικής φροντίδας

Όλα τα δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια και τα κολέγια θα είναι κλειστά. Οι εξετάσεις είναι πλέον απίθανο να προχωρήσουν όπως είχε προγραμματιστεί.

Οι φοιτητές δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στο πανεπιστήμιο και θα περιοριστούν στην τηλεκπαίδευση. Η προσωπική διδασκαλία μπορεί να πραγματοποιηθεί για περιορισμένο αριθμό κρίσιμων μαθημάτων, όπως η ιατρική.

Εστιατόρια και άλλα καταστήματα εστίασης μπορούν να συνεχίσουν την παράδοση κατ' οίκον, αλλά το αλκοόλ δεν θα επιτρέπεται πλέον σε «πακέτο».

Οι χώροι λατρείας θα παραμείνουν ανοιχτοί με εφαρμογή κανόνων κοινωνικών αποστάσεων, όπως και οι παιδικές χαρές. Εντούτοις κλείνουν οι υπαίθριοι αθλητικοί χώροι, τα γήπεδα τένις και τα γήπεδα γκολφ. Τα υπαίθρια ομαδικά αθλήματα δεν επιτρέπονται, αλλά ο επαγγελματικός αθλητισμός, συμπεριλαμβανομένης της Premier League, ενδέχεται να συνεχιστούν.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου