Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Καλιφόρνια : Βάζουν σε ρυμουλκά ψυγεία τους νεκρούς – Ενας θάνατος κάθε 15′ στο Λος Αντζελες

 


Οι καλιφορνέζικες αρχές ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη ότι ανέπτυξαν 166 ρυμουλκά ψυγεία που θα χρησιμοποιηθούν ως προσωρινοί νεκροθάλαμοι στα νοσοκομεία, που βρίσκονται αντιμέτωπα με πλημμύρα θανάτων εξαιτίας της COVID-19.

Τουλάχιστον 2.5000 νεκροί κάθε εβδομάδα

Με τουλάχιστον 2.500 νεκρούς την εβδομάδα εξαιτίας της νόσου που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, η Καλιφόρνια έχει μετατραπεί σε μια από τις βασικές εστίες της πανδημίας στις ΗΠΑ και οι νεκροθάλαμοι είναι γεμάτοι.

Οι μολύνσεις άρχισαν να πολλαπλασιάζονται ήδη πριν τη μεγάλη οικογενειακή γιορτή των Ευχαριστιών στα τέλη Νοεμβρίου και η πολυπληθέστερη αμερικανική πολιτεία ετοιμάζεται πλέον για δεύτερη «έκρηξη» των κρουσμάτων, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο Μαρκ Γκιλαρντούτσι, διευθυντής των υπηρεσιών διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων στην Καλιφόρνια, ενεργοποίησε έτσι το «σχέδιο αντιμετώπισης μαζικών θανάτων», ώστε όλα τα θύματα να έχουν «μεταχείριση με σεβασμό και αξιοπρέπεια».

Τα περισσότερα από τα ρυμουλκά ψυγεία δεν είχαν κατασκευαστεί για να λειτουργούν ως νεκροθάλαμοι.

Ενας θάνατος κάθε 15′

Σχεδιάζεται να τροποποιηθούν ώστε να διπλασιαστεί ο αριθμός των πτωμάτων που χωρούν, σύμφωνα με τις αρχές.

Μέλη της Εθνοφρουράς στάλθηκαν αυτή την εβδομάδα να βοηθήσουν την ιατροδικαστική υπηρεσία του Λος Αντζελες, όπου ένας άνθρωπος υποκύπτει εξαιτίας της COVID-19 κάθε δεκαπέντε λεπτά της ώρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times, γραφεία κηδειών είναι αναγκασμένα να αρνούνται τις υπηρεσίες τους σε οικογένειες που πενθούν, καθώς δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να διαχειριστούν άλλους νεκρούς.

Οι αρχές στις περισσότερες κομητείες της Καλιφόρνιας, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Λος Αντζελες – όπου τα ασθενοφόρα συχνά περιφέρονται για ατελείωτες ώρες προτού βρεθεί τελικά κρεβάτι σε νοσοκομείο για τους ανθρώπους που παραλαμβάνουν – έχουν επιβάλει μέτρα που περιορίζουν τις μετακινήσεις και τις δραστηριότητες.


Πηγή: ΑΠΕ

in.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου