Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός – Κοτανίδου: Τι πρέπει να γίνει για να εισηγηθούμε τέλος στο lockdown

 



Για το τι πρέπει να γίνει για να εισηγηθεί η επιτροπή λοιμωξιολόγων το τέλος του lockdown μίλησε μεταξύ άλλων η καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Όπως η ίδια ανέφερε το τέλος του lockdown θα προταθεί στην περίπτωση που δουν να μειώνεται ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία το οποίο αυτόματα μειώνει τις εισαγωγές στις ΜΕΘ παραπάνω από 50% μέσα σε αυτές τις 3 εβδομάδες και τα κρούσματα να πέσουν κάτω από 1000.

Παράλληλα, σημείωσε πως τώρα με το lockdown ελπίδα τους είναι ότι θα προλάβουν την διασπορά του ιού και την πίεση στα νοσοκομεία. «Ελπίζουμε ότι τώρα με τα αυστηρότερα μέτρα που θα μπουν σε εφαρμογή από το Σάββατο όλοι θα συμμορφωθούμε και θα καθίσουμε λίγο στα σπίτια μας χωρίς να κάνουμε κρυφά πάρτι, με μάσκα παντού και σε 1 βδομάδα θα καταφέρουμε να δούμε βελτίωση σημαντική της κατάστασης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια σημείωσε πως το πρώτο που θέλουν να δουν από αυτό το lockdown είναι η μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Η κα Κοτανίδου εξήγησε πως αυτό που έκανε όλους στην επιτροπή να εισηγηθούν lockdown ήταν η τεράστια αύξηση των ασθενών στα νοσοκομεία «δηλαδή ξαφνικά αυξήθηκαν πάρα πολύ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία».

Ερωτηθείς για το λόγο που συνέβη αυτό η ίδια απάντησε πως ο λόγος ήταν η ξαφνική τεράστια μετάδοση του κορωνοιού λόγω του ότι δεν ακολουθηθήκαν αυστηρά τα μέτρα.

Παράλληλα η ίδια ανέφερε πως αυτή την στιγμή η κατάσταση είναι απόλυτα διαχειρίσιμη στα νοσοκομεία τα οποία είναι έτοιμα να δεχτούν περιστατικά κορωνοιου. Οι ΜΕΘ επίσης. Ωστόσο τόνισε πως υπάρχουν αρκετοί θάνατοι και υπογράμμισε πως οι άνθρωποι που καταλήγουν δεν καταλήγουν όλοι στις ΜΕΘ αλλά υπάρχουν και αυτοί που είναι τόσο βαριά που δεν φτάνουν καν στις ΜΕΘ.

Ερωτηθείς για το αν θα προλάβουμε τις γιορτές η ίδια ανέφερε πως εξαρτάται από εμας τους ίδιους. Αν συμμορφωθούμε, αν τηρήσουμε τα μέτρα αν δεν κάνουμε απερίσκεπτα πράγματα και γιορτές θα μπορέσουμε να κάνουμε και τους συγγενείς μας να δούμε σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου