Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Ο δικτάτορας Ερντογάν άναψε το πράσινο φως για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη;

 



Πριν λίγο καιρό, και αφού είδε ότι τον πήραν χαμπάρι και δεν του περνάει, ο δικτάτορας Ερντογάν είχε πει ξεκάθαρα : «Δεν ξέρετε με ποιόν έχετε να κάνετε», απευθυνόμενος στη Δύση.

Ο Τούρκος δικτάτορας έλεγε επίσης ότι «της αξίζει της Ευρώπης ό,τι πάθει»; Προαναγγέλοντας τα τρομοκρατικά κτυπήματα.

«Απέναντι στην αμαρτωλή Ευρώπη η μόνη φωνή που υψώνεται σήμερα είναι η φωνή του μουσουλμανικού κόσμου!», βροντοφώναζε ο εξοργισμένος από τα γαλλικά σατυρικά σκίτσα.

Ο Ολλανδός βουλευτής και αρχηγός αντι-Ισλαμικού κόμματος, Γκερτ Βίλντερς, είχε ποστάρει ένα σκίτσο του Ερντογάν να φέρει μια βόμβα, χαρακτηρίζοντάς τον «τρομοκράτη», τονίζοντας πως «η αλήθεια είναι δυσάρετη κάποιες φορές, αλλά παραμένει αλήθεια!».

Ο Μακρόν έκανε άμεση επίθεση στον δικτάτορα Ερντογάν καθώς και ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο ισλαμιστής δικτάτορας Ερντογάν, καταφέρετε εναντίον του Μακρόν, αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών, προκαλώντας μάλιστα τους «αντιπάλους» του να επιβάλουν κυρώσεις!

Ο δικτάτορας Ερντογάν είπε, μεταξύ άλλων: «Αυτή την περίοδο, ο επικεφαλής της Γαλλίας βρίσκεται διαρκώς απέναντι σε μένα, αλλάζοντας διαρκώς στάση. Ας κοιτάξει πρώτα τον εαυτό του, κάποιος πρέπει να τον εξετάσει. Υπάρχει επίσης ένα μέλος του κοινοβουλίου της Ολλανδίας, που κάτι γράφει για εμένα και έχει κολλήσει με αυτό. Ας μάθουν επιτέλους τα όριά τους. Έχετε υπολογίσει ποτέ με ποιους πορεύεστε; Ο φασισμός δεν βρίσκεται στην ατζέντα μας, αλλά στη δική σας. Εμείς δεν έχουμε φασισμό και ναζισμό στην ιστορία μας, αλλά κοινωνική δικαιοσύνη».

Αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό, τονίζοντας: «Είμαστε η χώρα που φιλοξενούμε τους πιο πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες, δεν μετανιώνουμε γι' αυτό. Έχουμε φροντίσει για 4 εκατομμύρια ανθρώπους από τη Συρία κι ενώ περιμέναμε ένα ευχαριστώ από τη Δύση, βλέπουμε πως προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν διάδρομο για τους τρομοκράτες στα σύνορά μας. Αντιμετωπίζουμε παντού εμπόδια, για τις κινήσεις μας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ μας κατηγορούν για την υποστήριξή μας στο Αζερμπαϊτζάν».

H Τουρκία είναι σε όλους γνωστό ότι προσφέρει βοήθεια στις εξτρεμιστικές ισλαμικές ομάδες όπως ο ISIS και το «Δεν ξέρετε με ποιόν έχετε να κάνετε» του δικτάτορα δεν ήταν τυχαίο, όπως και το το "βλέπουμε πως προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν διάδρομο για τους τρομοκράτες στα σύνορά μας"

Η ιστορία θα δείξει και είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει και στον δικτάτορα Ερντογάν 


Χάρης Μιχαηλίδης

Ιστορικός



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου