Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Ημίγυμνος ο δικτάτορας Ερντογάν σε πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo

 


Το Charlie Hebdo, με όσα έχει πει τις τελευταίες ημέρες κατά του Εμανουέλ Μακρόν, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα, τα, θρησκευτικά ζητήματα τον τακτοποίησε για ακόμα μία φορά.

Στο νέο του τεύχος, το σατιρικό περιοδικό παρουσιάζει τον Τούρκο πρόεδρο, σε μια άσεμνη γελοιογραφία, όπως του αξίζει.

Ο Τούρκος δικτάτορας εμφανίζεται να σηκώνει το ρούχο μιας μουσουλμάνας και όταν αντικρίζει τα γυμνά της οπίσθια, αναφωνεί «Ωωω, ο Προφήτης!». Στη λεζάντα του πρωτοσέλιδου, το Charlie Hebdo γράφει χαρακτηριστικά: «Ερντογάν: στην ιδιωτική του ζωή είναι πολύ αστείος».


Η αντίδραση ήρθε από τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού του καθεστώτος, Σερντάρ Καμ.

Με ανάρτησή του στο Twitter επιτίθεται στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό, γράφοντας χαρακτηριστικά στα γαλλικά: «Είστε μπάσταρδοι. Είστε γιοι σκύλας».

Η επόμενη αντίδραση ήρθε απο τον Διευθυντή επικοινωνίας του καθεστώτος Φ. Αλτούν ο οποίος έγραψε:  «η  αντι-μουσουλμανική ατζέντα του Γάλλου Προέδρου Μακρόν αποφέρει καρπούς! Το Charlie Hebdo  μόλις δημοσίευσε μια σειρά από τα λεγόμενα κινούμενα σχέδια γεμάτα από περιφρονητικές εικόνες προς τον Πρόεδρό μας. Καταδικάζουμε αυτήν την πιο αηδιαστική προσπάθεια για τη διάδοση του πολιτιστικού ρατσισμού και του μίσους της.Και πάλι, οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές, ισλαμοφοβικές και αντισημιτικές υποκινήσεις δεν θα μπορέσουν να μας προκαλέσουν. Αρνούμαστε να υποκύψουμε στον εκφοβισμό και τις προκλήσεις σας βάσει της αντιληπτής σας θυματοποίησης». 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου