Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Χάθηκαν οι υποψήφιοι; Δύο υπέργηροι υποψήφιοι στο τιμόνι των ΗΠΑ

 



Η Προεδρική εκλογή των ΗΠΑ θα διεξαχθεί την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020. Θα είναι η 59η προεδρική εκλογή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ψηφοφόροι θα εκλέξουν 538 εκλέκτορες, οι οποίοι στις 14 Δεκεμβρίου 2020 θα εκλέξουν νέο Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο. 

Από τις αρχές του 2020 πολλοί πολιτικοί έχουν ξεκινήσει προεδρικές εκστρατείες, από τους οποίους πολλοί παραιτήθηκαν από τον αγώνα ενώ άλλοι προκρίθηκαν για την επόμενη φάση της προεδρικής εκλογής. Κάθε κόμμα κλήθηκε να προτείνει έναν μοναδικό υποψήφιο για Πρόεδρο και τον συνυποψήφιό του για Αντιπρόεδρο, η επιλογή των οποίων έγινε με ενδοκομματικές προκριματικές εκλογές και αρχαιρεσίες και κατέληξαν σε δύο υπέργηρους υποψήφιους χωρίς μεγάλες προσδοκίες.

Ο ένας ενεργός πρόεδρος για να γελάς μαζί του και ο άλλος να προσπαθεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, 45ος και σημερινός Πρόεδρος, ξεκίνησε την εκστρατεία επανεκλογής του και πολλές οργανώσεις του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τον υποστήριξαν αμέσως, χωρίς να προηγηθούν προκριματικές εκλογές. Για τους Δημοκρατικούς έχουν ξεκινήσει τις εκστρατείες τους 29 σημαντικοί υποψήφιοι, ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων οποιουδήποτε κόμματος στην αμερικανική πολιτική μετά τη μεταρρύθμιση. Στις αρχές του Ιουνίου 2020, ο Τζο Μπάιντεν έφτασε το ορόσημο των 1.991 δεσμευμένων αντιπροσώπων και κέρδισε το δικαίωμα να προταθεί από το Εθνικό Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος που θα διεξαχθεί στις 17-20 Αυγούστου. 

Στις 18 Αυγούστου, τη δεύτερη ημέρα του Εθνικού Συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Τζο Μπάιντεν αναδείχθηκε επίσημα ως ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για το ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ.

Ο νικητής των προεδρικών εκλογών του 2020 έχει προγραμματιστεί να αναλάβει καθήκοντα κατόπιν ορκωμοσίας που θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου 2021.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου