Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τους ηγέτες της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς για τουρκική επιθετικότητα

 


Ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει για την τουρκική επιθετικότητα και τους ηγέτες της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ που θα προηγηθεί της συνεδρίασης του Συμβουλίου.

Ιδιαίτερο συμβολισμό στις ενέργειες του πρωθυπουργό έχει και η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει, το προσεχές Σαββατοκύριακο στον Εβρο.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει συνέχεια επαφές και ενημερώνει για τις προκλήσεις της Τουρκίας ξένους ηγέτες, εχθές ενημέρωσε για τις νεότερες τουρκικές προκλήσεις και τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέστησε σαφές μπροστά στη σειρά προκλητικών δηλώσεων από τουρκικής πλευράς ότι η χώρα μας δεν θα σχολιάζει κάθε δήλωση Τούρκου αξιωματούχου και ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ακολουθεί μία πολιτική που έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: την αποδοκιμασία των προκλητικών ενεργειών και την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

«Εχουμε μία παράνομη τουρκική NAVTEX, γι’ αυτό κάνουμε όλες τις ενέργειες που πρέπει για να αναδείξουμε την προκλητικότητα και παραβατικότητα της Τουρκίας, σε ένα διεθνές πλαίσιο το οποίο ευνοεί τις δικές μας διπλωματικές ενέργειες. Οσον αφορά το επιχειρησιακό πεδίο, θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται», διεμήνυσε ο κ. Πέτσας.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου