Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Σε απόγνωση ο ΣΥΡΙΖΑ επιστράτευσε Ρουπακιώτη με δάχτυλο Κουβέλη να ξεφτιλιστεί μήπως γλιτώσει ο Τσίπρας

 


Σας πήραμε και πάλι χαμπάρι!!!

Σε μεγάλη απελπισία ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις νέες αποκαλύψεις για την χείρα βοηθείας στην Χρυσή Αυγή, και επειδή μαζεύονται πολλές αποκαλύψεις για διάφορα θέματα, πρέπει να βρεθούν πρόθυμοι να ξεφτιλιστούν ώστε να σωθεί ότι μπορεί.

Επιστρατεύεις λοιπόν με την βοήθεια του Κουβέλη και του Θεοχαρόπουλου, το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς και πρώην υπουργό δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά, Αντώνη Ρουπακιώτη, πλήρως ελεγχόμενο και χωρίς να τον ενδιαφέρει η ξεφτίλα και οι αντιδράσεις να πει πράγματα που δεν συνάδουν με το αποτέλεσμα, γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά ενήργησε για να συλληφθούν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και να αρχίσει η αποδόμηση της οργάνωσης.

Ο πρώην υπουργός στέλεχος της Αριστεράς, βγήκε να σώσει από την απόλυτη κατρακύλα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα αφού τους κατάλαβε όλη η Ελλάδα.

Τι έκανε λοιπόν ο Ρουπακιώτης σέρβιρε κακής ποιότητας σανό και μπας και καταφέρεις να περισώσει ότι σώζεται για τονΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν σώζεται με τίποτα.

Ο Ρουπακιώτης, συνδέοντας την πρόσφατη απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής με την πτώση της Χούντας, σημείωσε χαρακτηριστά για να γελάει ο κόσμος: «Όταν έπεσε η Χούντα όλοι σπεύσαμε σε πλατείες και σε δρόμους να φωνάζουμε "Δώστε τη Χούντα στον λαό". Φοβάμαι ότι είναι και κάποιοι, οι οποίοι ανέχονται ολιγωρίες και καθυστερήσεις εκείνης της περιόδου, συμμετέχουν και "Δώστε τη Χρυσή Αυγή στον λαό", στη δικαιοσύνη.  Ωστόσο κρατείστε αυτό το υπαινικτικό σχόλιο και αντιλαμβάνεστε τι εννοώ».    

Και συνέχισε: «Όταν ανέλαβα το υπουργείο Δικαιοσύνης, μέχρι τον Μάιο του 2013 ετοιμάσαμε ένα πλήρες αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έχοντας υπόψιν ότι η Χρυσή Αυγή αλώνιζε. Ενώ είμαστε έτοιμοι στην κυριολεξία να δέσουμε τον τόμο και να τον στείλουμε στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης, έρχεται το μήνυμα από το Μαξίμου [σ.σ. κυβέρνηση Σαμαρά]... στοπ, δεν περνάει αυτό το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο».   «Γιατί σταμάτησε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο; Θα μπορούσε να αποτρέψει μια δολοφονία; Αν ψηφιζόταν από τη Βουλή ομόφωνα, θα έπαιρναν μηνύματα και τα σώματα ασφαλείας κι ενδεχομένως και κάποιοι εισαγγελείς. Θα περνούσαμε το μήνυμα στην ελληνική κοινωνία πως το ελληνικό κοινοβούλιο είναι κατά του ρατσισμού, κατά του εθνικισμού, κατά του φασισμού, κατά του ναζισμού», πρόσθεσε ο κ. Ρουπακιώτης.    

«Σταμάτησε, το κόψανε και ανακοινώθηκε εκ των υστέρων ότι ανέλαβε το νομοσχέδιο ο Μπαλτάκος και ο Σταμάτης [σ.σ. ο Τάκης Μπαλτάκος, τότε γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και ο Δημήτρης Σταμάτης, υπουργός και εξ απορρήτων]. Το αποτέλεσμα ήταν να ψηφιστεί το 2014 ενώ είχε δολοφονηθεί πλέον ο Παύλος Φύσσας», τόνισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.    

Σε ερώτηση γιατί το Μέγαρο Μαξίμου και ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να σταματήσει το νομοσχέδιο, ο κ. Ρουπακιώτης απάντησε πως «τα γεγονότα είναι τρανταχτά» και τα έχει επαναλάβει πολλές φορές σε δημοσιογράφους μετά την παραίτησή του από το υπουργείο Δικαιοσύνης. «Τότε σπεύσαμε γιατί την 1/1/2014 θα αναλάμβανε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα. Πώς θα πήγαινε όταν είχε ανοιχτό το θέμα με τη Χρυσή Αυγή;», είπε για τον αντιρατσιστικό νόμο.    

Ο κ. Ρουπακιώτης κατέρριψε επίσης το επιχείρημα περί των 32 δικογραφιών που συγκεντρώθηκαν για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, λέγοντας ότι αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα.

Και το ερώτημα του στημένου Ρουπακιώτη είναι γιατί αφού έγιναν αυτά δεν παραιτήθηκε;;;;



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου