Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

ΑΙΣΧΟΣ : Έκαναν έξωση σε 90χρονη και τον εγγονό της για 1.200€ χρέος και έμειναν άστεγοι

 




Σύμφωνα με τo ethnos.gr, αντιμετώπισαν ιδιαίτερες οικονομικές δυσκολίες το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού.

Οι γείτονες της ηλικιωμένης και του 25χρονου εγγονού της ειδοποίησαν τις κοινωνικές υπηρεσίες, όταν έμαθαν ότι θα μείνουν στον δρόμο και στη συνέχεια υπήρξε κινητοποίηση από τους Γιατρούς του Κόσμου για να βρεθεί έστω προσωρινή στέγη για τον εγγονό και την 90χρονη.   

Το άσχημο είναι ότι αυτά τα περιστατικά αρχίζουν και παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις.

Οι Γιατροί του Κόσμου, που φιλοξενούν προσωρινά τη 90χρονη Ελένη και τον 25χρονο Κώστα, δέχτηκαν πλήθος τηλεφωνημάτων από πολίτες που ήθελαν να βοηθήσουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.    Ένας ιδιοκτήτης ακινήτου παραχώρησε την μονοκατοικία του στον Άγιο Δημήτριο. 

Όπως είπε στους Γιατρούς του Κόσμου, παραχωρεί δωρεάν το σπίτι χωρίς να επιθυμεί καταβολή ενοικίου.  

Όπως λέει ο 25χρονος Κώστας, ο ίδιος και η γιαγιά του κλήθηκαν να πάρουν ό,τι μπορούν από τα υπάρχοντά τους στα χέρια και να εγκαταλείψουν το διαμέρισμα: «Πήραμε όσα πράγματά μπορούσαμε και βγήκαμε από το σπίτι. Ήταν αδύνατο να πάρουμε όλα μας τα πράγματα, γιατί δεν μπορούσαμε να τα κουβαλήσουμε. Αφήσαμε πολλά πίσω».  «Περάσαμε στο δρόμο τέσσερις ημέρες, μαζί με ένα σκυλάκι που είχαμε στο σπίτι. Τριγυρνούσαμε από εδώ και από εκεί. Τα βράδια απλά περιμέναμε να ξημερώσει. Αυτές τις ημέρες, ενώ μας έβλεπε κόσμος, δεν βρέθηκε κανείς να μας δώσει βοήθεια».   

Η ηλικιωμένη ζούσε στο σπίτι μαζί με τον 25χρονο εγγονό της τον οποίο και μεγάλωσε από τεσσάρων ετών. Ωστόσο, οι οικονομικές δυσκολίες ήταν πολλές καθώς εκείνη έπαιρνε σύνταξη 290 ευρώ και ο 25χρονος εργαζόταν περιστασιακά και εν μέσω πανδημίας τα μεροκάματα άρχισαν να λιγοστεύουν. «Οι άνθρωποι αυτοί χρωστούσαν τέσσερα ενοίκια ύψους 1.200 ευρώ. Το εγγόνι της 90χρονης δεν μπορούσε να βρει δουλειά. Είναι ένα παιδί που νοιάζεται για τη γιαγιά του και κάνει ό,τι μπορεί. Η γιαγιά, μας είπε ότι παλιά έπαιρνε σύνταξη 700 ευρώ. Με τα χρόνια έμεινε με τη σύνταξη πρόνοιας ύψους 290 ευρώ. Αυτό που πνίγει τη γιαγιά και το εγγόνι είναι ότι τους πέταξαν στο δρόμο με πολύ άσχημο τρόπο. 

Στο σπίτι τους εμφανίστηκε δικαστικός επιμελητής. Το κλειδώσανε και τους άφησαν απάνθρωπα έξω, χωρίς να προλάβουν καν να πάρουν ούτε τα πράγματά τους. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου πήραν τηλέφωνο στους Γιατρούς του Κόσμου για να μείνουν στο υπνωτήριό μας», δήλωσε στο ethnos.gr η διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου, Ευγενία Θάνου.  «Όταν τους είπαμε ότι στο υπνωτήριο δεν μπορεί να φιλοξενηθεί ο σκύλος, μας είπαν ότι χωρίς το ζώο δεν πάνε πουθενά. Προτίμησαν να περάσουν δύο ημέρες στο δρόμο με το σκυλάκι, μέχρι να βρούμε ξενώνα για το ζωάκι. Όταν τους είπαμε ότι το σκυλί θα φιλοξενηθεί σε ξενώνα, τότε δέχτηκαν να έρθουν στο υπνωτήριο των Γιατρών του Κόσμου. Πρόκειται για μία γιαγιά και έναν εγγονό που είναι πολύ δεμένοι μεταξύ τους», ανέφερε η κυρία Θάνου. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου