Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Ρομά είπαν να τα σπάσουν για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του 18χρονου ληστή που σκοτώθηκε

 


Τα επεισόδια έλαβαν διαστάσεις κατά τη διάρκεια της απολογίας του 63χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία του 18χρονου Ρομά.

Ο 63χρονος κρίθηκε το απόγευμα της Παρασκευής προφυλακιστέος.

Μετά την απολογία του στην ανακρίτρια και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα ανακοινώθηκε η απόφαση, την οποία πανηγύρισαν εκατοντάδες Ρομά που βρίσκονταν έξω από το Δικαστήριο Καλαμάτας.

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά από σκάγια των Ρομά στα Μέγαρα που δεν διατάζουν να σκοτώσουν, δηλαδή να κάνουν ότι κατηγορούν τον 63χρονο που σκότωσε τον 18χρονο ληστή μέσα στο σπίτι του.

Φωτιές σε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων έβαλαν στη λεωφόρο Αθηνών, στα όρια μεταξύ Άνω Λιοσίων και Αχαρνών στο Ζεφύρι, έκλεισαν την περιφερειακή Αιγαλέω στη λεωφόρο Καβάλας, ενώ προκάλεσαν επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορα σημεία στο Μενίδι.

Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού Κορινθίας, στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος της Γαστούνης, στην περιοχή της Ροδοδάφνης Αιγίου, δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών, στην περιοχή του Ρίου της Πάτρας, στην επαρχιακή οδό Νέας Κίου - 'Αργους, στην Αργολίδα, στο πρώτο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης - Σπάρτης, στην Αρκαδία και στο 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σπάρτης - Γυθείου στην Λακωνία.

Ανάλογες κινητοποιήσεις σημειώθηκαν και σε σημεία του οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο, στο Αιτωλικό και στο Μεσολόγγι.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου