Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Εμπρησμοί και πάλι στην Μόρια! Μηταράκης: Φαινόμενα παραβατικότητας δεν θα μείνουν ατιμώρητα


 

Μόρια έργο ΣΥΡΙΖΑ στοιβάζοντας μετανάστες και πρόσφυγες για να οικονομήσουν σύντροφοι των ΜΚΟ.

Εμπρησμοί με δύο μέτωπα, σε σκηνές που δεν είχαν καταστραφεί στο ΚΥΤ της Μόριας, ξέσπασε λίγο μετά τις 7:00. Η εγκληματική ενέργεια που έθετε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές έγινε από υποκεινούμενους λαθρομετανάστες και γίνεται έρευνα ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι.

Η Πυροσβεστική κατάφερε να ελέγξει την κατάσταση και να μην επεκταθεί σε νέα μέτωπα, προκαλώντας και δεύτερη νύχτα χάος και πανικό στην περιοχή. Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις, καθώς οι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί.

Στο σημείο βρίσκονταν στημένες τουλάχιστον 200 σκηνές όπου διέμεναν πρόσφυγες και μετανάστες, έξω από την περίφραξη του κανονικού καταυλισμού και με εγκληματικό σχέδιο κατέστρεψαν και αυτές.

Ο πρόεδρος της κοινότητας της Μόριας, Γιάννης Μαστρογιάννης, υποστήριξε ότι οι μετανάστες-πρόσφυγες έβαλαν φωτιά σε σκηνές και κοντέινερ που είχαν απομείνει για να εξαναγκάσουν την κυβέρνηση να τους πάρει όλους από εκεί.

Χθες το βράδυ εκδηλώθηκαν πολλαπλές εστίες πυρκαγιάς στον καταυλισμό της Μόριας. Όπως δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης τα γεγονότα ξεκίνησαν από αιτούντες άσυλο λόγω της καραντίνας που επιβλήθηκε από την εμφάνιση 35 κρουσμάτων Covid-19 μετά την διενέργεια 2.000 τεστ. Tα 8 από τα 35 κρούσματα έχουν ήδη εντοπισθεί και μεταφερθεί στο δεύτερο χώρο υγειονομικής απομόνωσης της Δομής.

Όπως τόνισε στη συνέντευξή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης τα φαινόμενα που συνέβησαν χτες, το βράδυ της Τρίτης, δεν θα μείνουν ατιμώρητα και οι πραγματικές συνθήκες ερευνώνται. 

Υπενθυμίζουμε ότι αυτό το γκέτο λαθρομεταναστών στην Μόρια είναι έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που στοίβαξε εκεί μετανάστες και πρόσφυγες για να οικονομήσουν οι ΜΚΟ συντρόφων του κόμματος.








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου