Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Αρθρο του RND: Tο παρελθόν προλαβαίνει τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας


Στις πρόσφατες αποκαλύψεις για τη διαχείριση της πυρκαγιάς στο Μάτι, την «υπόθεση Παπαγγελόπουλου» και τα ποσοστά που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις αναφέρεται δημοσίευμα του RedaktionsNetzwerk Deutschland, με τίτλο «Το παρελθόν προλαβαίνει τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας Τσίπρα».

Σύμφωνα με το άρθρο, «ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει ολοένα και πιο χαμηλά στις δημοσκοπήσεις» και «τώρα, νέες αποκαλύψεις φέρνουν τον πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης σε κατάσταση να πρέπει να δώσει εξηγήσεις».

Ο αρθρογράφος αναφέρεται, επίσης, στις πληροφορίες της «Καθημερινής» περί «προσπάθειας συγκάλυψης των αποτυχιών» στην πυρκαγιά στο Μάτι το 2018.

«Φέρονται μάλιστα να ενήργησαν κατόπιν οδηγιών της αρμόδιας υπουργού» γράφει ο ανταποκριτής από την Αθήνα, εξηγώντας ότι πρόκειται μάλλον για την Όλγα Γεροβασίλη, «στενή έμπιστη του Αλέξη Τσίπρα», ο οποίος μέχρι στιγμής σιωπά για τους ισχυρισμούς.

«Για τον πρώην πρωθυπουργό, οι νέες αποκαλύψεις έρχονται σε πολύ κακή στιγμή, καθώς έχει να αντιμετωπίσει διάφορα καυτά μέτωπα. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, γνωστός στην Ελλάδα με το ψευδώνυμο "Ρασπούτιν"», αντιμετωπίζει τον κίνδυνο ποινικής δίωξης ενώπιον ειδικού δικαστηρίου» σχολιάζει το δημοσίευμα και συνεχίζει αναφέροντας ότι ο Νίκος Παππάς «ενδεχομένως θα χρειαστεί να απολογηθεί σύντομα ενώπιον Εξεταστικής Επιτροπής, με την κατηγορία ότι η τότε κυβέρνηση φέρεται να επιχείρησε να χορηγήσει τηλεοπτικές άδειες σε προσκείμενους σε αυτήν επιχειρηματίες».

«Οι νέες αποκαλύψεις θα μπορούσαν να αφήσουν ακόμη πιο πίσω την ήδη πληγείσα αντιπολίτευση» τονίζει ο συντάκτης και παραθέτει τα ευρήματα πρόσφατης δημοσκόπησης, που παρουσιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει «μόνο» 20,4% έναντι 41,6% της κυβερνώσας Νέας Δημοκρατίας, η οποία από τις τελευταίες εκλογές έχει διευρύνει το προβάδισμά της από 8 ποσοστιαίες μονάδες σε 21,2.

Επίσης, όπως αναφέρει ο συντάκτης, το 67% των ερωτηθέντων δηλώνουν ικανοποιημένοι από το έργο της κυβέρνησης, ενώ ακόμη και το 44% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου