Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Αν δεν πάρουμε μέτρα σε λίγες εβδομάδες θα μιλάμε για 1.000 κρούσματα κοροναϊού! Είμαστε πολύ κοντά στο να μην τα καταφέρουμε καλά το καλοκαίρι

Λινού: Αν δεν πάρουμε μέτρα σε λίγες εβδομάδες θα μιλάμε για 1.000 κρούσματα κοροναϊού

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση του κοροναϊού αν δεν ληφθούν μέτρα κρούει η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λίνου τονίζοντας πως «αν δεν πάρουμε μέτρα σε λίγες εβδομάδες θα μιλάμε για χίλια κρούσματα.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας εξέφρασε την ανησυχία της από την αύξηση των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τη διασπορά σε όλη σχεδόν τη χώρα  και τόνισε πως με τα μέτρα που ελήφθησαν θα περιοριστούν.

Όπως δήλωσε η κ. Λινού, «αν δεν πάρουμε μέτρα σε λίγες εβδομάδες θα μιλάμε για χίλια κρούσματα» προτρέποντας τους πολίτες να περιορίσουν τις επαφές τους.
Τόνισε, μάλιστα, ότι είναι αναγκαίο να επεκταθεί η χρήση μάσκας και σε δημόσιος χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο χθες καταγράφηκαν 52 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα επτά εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Απαισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού μέσα στο καλοκαίρι παρουσιάζεται ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
«Είμαστε πολύ κοντά στο να μην τα καταφέρουμε καλά το καλοκαίρι» τόνισε συγκεκριμένα.

Μάλιστα, αναφορικά με τη μάσκα, ανέφερε πως οι πολίτες δεν ακολούθησαν τη σύσταση των ιατρών για χρήση της μάσκας.
«Έπρεπε να έρθουν τα πρόστιμα για να πειστεί ο κόσμος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο Open, ενώ πρόσθεσε:
«Δεν καταφέραμε ποτέ να πείσουμε τον κόσμο για τη χρήση της μάσκας. Δεν μπορούσαμε πέραν της σύστασης να επιβάλλουμε ως γιατροί τη χρήση της. Το ίδιο ισχύει και για τις θεραπείες και για τις επεμβάσεις. Ο γιατρός συστήνει κι ο ασθενής επιλέγει».
Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «δεν είπαμε ποτέ να μην χρησιμοποιείται η μάσκα στις εκκλησίες» και προανήγγειλε ουσιαστικά ότι θα έρθει το μέτρο και για τους ιερούς ναούς.
Επίσης εξήγησε ότι οι ασπίδες δεν αντικαθιστούν τις μάσκες και δεν παρέχουν ασφάλεια.


«Οι κάθετες για παράδειγμα βοηθούν στην περίπτωση που κάποιος που εργάζεται σε μια κουζίνα ταχυφαγείου. Οι άλλες που στηρίζονται στο πηγούνι είναι... διακοσμητικές».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου