Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Harley-Davidson: Επανεκκίνηση και μεγάλες αλλαγές



Η Harley-Davidson είχε αναγκαστεί να διακόψει για μεγάλο χρονικό διάστημα την παραγωγή της λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού. Τώρα, σύμφωνα με αμερικανικά ειδησεογραφικά μέσα, η εταιρεία επανεκκινεί την παραγωγή της στα εργοστάσια της στο Winsconsin και την Pennsylvania, μετά από δύο μήνες απραξίας. Αυτό ωστόσο είναι το πρώτο κομμάτι ενός μεγάλου πάζλ, που ακούει στο όνομα «διάσωση» αφού η Harley-Davidson αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη κρίση πιθανόν της ιστορίας της.



Ας τα πιάσουμε από την αρχή: Ο νέος επικεφαλής της εταιρείας, Jochen Zeitz, ανακοίνωσε το πρόγραμμα «The Rewire», που έχει στόχο την ανάκαμψη των πωλήσεων και των οικονομικών της εταιρείας. Αμεση συνέπεια της νέας στρατηγικής, είναι το ότι μέχρι το τέλος της χρονίας, η Harley-Davidson θα κατασκευάσει αποκλειστικά τα best seller μοντέλα της, μόνο στα πιο «εμπορικά» χρώματα. Η Harley δεν έχει δώσει περαιτέρω εξηγήσεις ακόμα, σχετικά με το ποια μοντέλα περιλαμβάνει η στρατηγική αυτή.

Με βάση κάποια δεδομένα που η εταιρεία έδωσε σε διαθεσιμότητα, τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της H-D αυτή την στιγμή είναι η σειρά Touring και η σειρά Cruiser, me 21.597 και 20.131 πωλήσεις αντίστοιχα, ενώ π.χ. η σειρά Sportster/Street πούλησε μόλις 11.245 κομμάτια. Αυτό σύμφωνα με του Αμερικανούς δημοσιογράφους, ίσως να σημάνει το τέλος για τα Sportster και Steet μοντέλα!

Πάμε παρακάτω: Ως τμήμα της στρατηγικής του Rewire, ο Zeitz τοποθέτησε την παρουσίαση των πολυαναμενόμενων Pan America και Bronx το 2021, χαρακτηρίζοντας την «βέβαιη». Ακόμα, το υψηλής απόδοσης «custom» μοντέλο της H-D είναι ακόμα αβέβαιο, ενώ τα ηλεκτρικά εγχειρήματα της εταιρείας παραπέμπονται στις καλένδες. Τεράστιο αίνιγμα χωρίς καμία απάντηση ακόμα, παραμένει και η Livewire.

H εταιρεία προβαίνει έτσι σε μερικές πολύ δραστικές αποφάσεις και είμαστε περίεργοι να δούμε τα αποτελέσματά τους. Μείνετε συντονισμένοι, για περισσότερα…


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου