Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Harley Davidson: Σταματά η παραγωγή λόγω κρούσματος!



Ήταν θέμα χρόνου μέχρι η Harley Davidson να συμπεριληφθεί στη λίστα με τα εργοστάσια που έχουν σταματήσει τη παραγωγή τους λόγω του κορωνοϊού. Μόλις εχθές ένας απ’ τους υπαλλήλους της, που εργάζεται στις εγκαταστάσεις του Pilgrim Road Powertrain Operation, διαγνώστηκε ότι είναι φορέας του COVID-19. Παρότι το κρούσμα παρουσιάστηκε στο Wisconsin, εκεί που κατασκευάζονται ο Milwaukee-Eight και οι κινητήρες των Sportster, η Harley αποφάσισε να διακόψει την παραγωγή και στα υπόλοιπα εργοστάσιά της στην Υόρκη και το Tomahawk.

“Στόχος μας είναι η υγεία των υπαλλήλων μας και η ενίσχυση της προσπάθειας του περιορισμού του COVID-19”, είπαν οι άνθρωποι της Harley ανακοινώνοντας παράλληλα ότι τα εργοστάσιά της θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 29 Μαρτίου. “Κατανοούμε πλήρως το μέγεθος αυτή της πρωτοφανούς κρίσης. Αποφασίσαμε να σταματήσουμε προσωρινά την παραγωγή των περισσότερων προϊόντων μας, που δημιουργούνται στα αμερικάνικα εργοστάσιά μας, για να προφυλάξουμε τόσο τους υπαλλήλους μας όσο και να προωθήσουμε την κοινωνική απομόνωση που έχει υιοθετήσει ως μέτρο πρόληψης ο φορέας Υγείας. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων μάς,” ανέφερε ο CEO και Πρόεδρος της Harley-Davidson, Jochen Zeitz.

Η Harley Davidson είναι αισιόδοξη, όπως φαίνεται μέσα απ’ την ανακοίνωσή της, ότι τα εργοστάσια θα ξαναμπούν σε κανονικούς ρυθμούς στις 29 Μαρτίου, όμως το γεγονός ότι “παρακολουθεί στενά την κατάσταση” προμηνύει το αντίθετο και είναι πολύ πιθανόν να δούμε πολλές αναβολές στις ημερομηνίες επανεκκίνησης της παραγωγής των εργοστασίων. Το ίδιο ισχύει φυσικά για όλα τα εργοστάσια.

Το ενδιαφέρον με την Harley Davidson είναι πως μέχρι να ξαναρχίσει η παραγωγή, οι υπάλληλοί της θα θεωρούνται “απολυμένοι” – κοινώς απλήρωτοι – αλλά οι ιατρική τους ασφάλιση θα ισχύει κανονικά. Παράλληλα, θα ξεκινήσει ο καθαρισμός και η απολύμανση των εγκαταστάσεών της, ούτως ώστε όλα να είναι έτοιμα μόλις ξανανοίξει. Φυσικά όλες οι εκδηλώσεις που χορηγούνται απ’ την HD ακυρώνονται μέχρι τα μέσα Απρίλη. Προς το παρόν είναι άγνωστο το πώς θα εξελιχθεί το 2020 για την Harley Davidson, αλλά μετά την ανακοίνωσή της, οι μετοχές της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκαναν βουτιά κατά 9,2%.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου