Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Προκλητικά και ακροαριστερά ο Τζανακόπουλος για τον αδελφό του



Δεν περίμενε ο Έλληνας πολίτης τίποτε άλλο από ένα ορκισμένο ακροαριστερό όπως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο ακροαριστερός Δημήτρης Τζανακόπουλους στην Βουλή είπε προκλητικά ότι προσυπογράφει τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των συνόρων στον Εβρο και είναι περήφανος για τον αδελφό του που διαδήλωνε. Φυσικά και αυτή του η δήλωση, μόνο στην εθνική συναίνεση δεν βοηθάει, αλλά μπρος στις ακροαριστερές παρωπίδες των Συριζαίων ποιος νοιάζεται για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ περί παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απο τις ελληνικές αρχές που κρατούν κλειστά τις πύλες εισόδου προκειμένου να αναχαιτίσουν τις επιδιώξεις του καθεστώτος Ερντογάν έρχονται σε σύγκρουση με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα που ευθυγραμμίζονται με την κυβερνητική πολιτική.

Η ακροαριστερή δήλωση Τζανακόπουλου έγινε απαντώντας στην κριτική που του άσκησε ο Αδωνις Γεωργιάδης για την συμμετοχή του αδελφού του σε διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω απο την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο όπου όπως υποστήριξε ο υπουργός οι συγκεντρωμένοι φώναζαν και «Ελληνες φονιάδες των λαών», και ο προκλητικός ακροαριστερός είπε: «Είμαι υπερήφανος και την συνυπογράφω την παρουσία», σημειώνοντας «αυτό που φώναζαν είναι ότι απέναντι στον Ερντογάν δεν μπορεί να υψωθεί μια Ευρώπη φρούριο».

Αδ. Γεωργιάδης: «Θα ήμουν σε δύσκολη θέση αν ο αδελφός μου ήταν σε διαδήλωση στο Λονδίνο και φώναζε ότι η Ελλάδα είναι φονιάς των λαών. Ευτυχώς δεν έχω βρεθεί σε τόσο δύσκολη θέση».

Δ. Τζανακόπουλος: «Βάρβαρο το ύφος του κ. Γεωργιάδη που δεν συνάδει με την Ολομέλεια. Μεταφέρει δημοσιεύματα φίλων του δημοσιογράφων που στοχοποιούν τον αδελφό μου για το γεγονός ότι βρέθηκε σε διαδήλωση στο Λονδίνο για την οποία - για την συμμετοχή του - δηλώνω απολύτως υπερήφανος και την συνυπογράφω. Τι έλεγε; ότι απέναντι στον Ερντογάν δεν μπορεί να υψωθεί Ευρώπη φρούριο. Εμείς δεν το βάζουμε στα πόδια όπως κάνουν οι ακροδεξιοί φίλοι σας. Οπως κάνετε εσείς με την ακροδεξιά σας ρητορική».

Αδ. Γεωργιάδης: «Ανέφερα ότι μια ομάδα διαδηλωτών πήγε έξω απο την πρεσβεία μας στο Λονδίνο φωνάζοντας “Ελληνες φονιάδες λαών”. Αν το έκανε ο αδελφός μου θα ντρεπόμουν. Εσείς είπατε ότι το συνυπογράφετε και το είπατε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Ο ΣΥΡΙΖΑ το συνυπογράφει αυτό το σύνθημα;».

Η προκλητική τοποθέτηση του ακροαριστερού Τζανακόπουλου προκάλεσε και την αυστηρή παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου: «ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι διαφωνεί πλήρως με την πολιτική των κλειστών συνόρων. Είναι απαράδεκτο να ακούγονται αυτά την στιγμή που οι άνθρωποί μας παλεύουν στα σύνορα. Λειτουργούν με την καθοδήγηση της κυβέρνησης για να κρατούν τα σύνορα όπως πρέπει να είναι. Που για να περάσεις πρέπει να χτυπάς πόρτα και να ζητάς άδεια για να μπεις και όχι να καταστρέφεις δομές φύλαξης και γι αυτό προσπαθούμε να πείσουμε όλη την Ευρώπη. Αν αυτή είναι η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι δεν συμφωνούμε και εδώ η συναίνεση σπάει. Θα μας τρελάνει το κόμμα αυτό; Ο αρχηγός τους είπε πριν λίγες ημέρες καλώς έκλεισαν τα σύνορα».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου