Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Η Hyundai αναστέλλει την παραγωγή αυτοκινήτων στην Τουρκία



Η νοτιοκορεάτικη γιγάντια αυτοκινητοβιομηχανία Χιουντάι (Hyundai) ανέστειλε την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην επαρχία Κοτζάελι, στην περιοχή του Μαρμαρά της βορειοδυτικής Τουρκίας.

Και στη Σμύρνη

Το εργοστάσιο της Χιουντάι στη Σμύρνη θα σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων και επαγγελματικών οχημάτων για ένα μήνα, από τις 20 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια από τις 30 Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου, γράφει η τουρκική εφημερίδα «Ντουνιά».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, χωρίς να διευκρινισθούν οι λόγοι, οι δύο θυγατρικές της Χιουντάι στην Τουρκία, η Hyundai Mobis και η Hyundai Glovis θα κλείσουν επίσης προσωρινά.

Η οικονομική ύφεση

Οι λόγοι προφανώς πρέπει να αναζητηθούν στην οικονομική ύφεση που ξέσπασε τον Αύγουστο του 2018, όταν η τουρκική λίρα έπεσε σε χαμηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου, γεγονός που οδήγησε σε υψηλότερο πληθωρισμό και επιτόκια, καθώς και σε χαμηλότερη εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Η εταιρεία Hyundai Turkey ζήτησε από την Αγκυρα να καταβάλει βραχυπρόθεσμες αποζημιώσεις στους εργαζόμενους και σχεδιάζει να εργάζονται οι υπάλληλοί της σε διαστήματα 15 ημερών τους επόμενους μήνες, αναφέρει η εφημερίδα. Αυτό θα έχει ως συνέπεια τη μείωση του μισθού τους.


Πηγή : in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου