Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ομογένεια


Στη νέα σχέση της χώρας της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του από Ομογενειακές οργανώσεις.

O κ. Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του τόνισε ότι τόσο κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όσο και κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Κογκρέσο «υπήρξε συναντίληψη για τη μεγάλη σημασία που έχει η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών».

«Παρακολουθώ εδώ και δεκαετίες τα τεκταινόμενα στην Ουάσινγκτον και για πρώτη φορά διαπιστώνω τόσο θετικό κλίμα για την Ελλάδα. Είναι μία πολύ σημαντική ευκαιρία την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Greece is back», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης (η Ελλάδα επέστρεψε) «ως μια σοβαρή και υπεύθυνη περιφερειακή δύναμη», για να προσθέσει πως συμπληρώθηκαν ακριβώς έξι μήνες από την μεγάλη τιμή να ορκιστεί Πρωθυπουργός της Ελλάδος και πως οι πολίτες του έδωσαν την εντολή να οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της ευημερίας και της σταθερότητας.

Υπογράμμισε δε ότι το ελληνικό κράτος λησμόνησε επί 40 χρόνια εκείνους που δεν λησμόνησαν τη χώρα, αλλά η πρώτη προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης ήταν οι Έλληνες του εξωτερικού να μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. Και πλέον είναι νόμος του κράτους. «Μετά από 40 χρόνια ατέρμονων συζητήσεων αυτή η κυβέρνηση πέτυχε οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους. Χρειάστηκε να κάνουμε συμβιβασμούς για να πετύχουμε την αυξημένη πλειοψηφία αλλά ήταν ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στην Ομογένεια και την μητέρα πατρίδα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός στους Έλληνες που διαβιούν και διαπρέπουν στην Αμερική και που υπήρξαν πάντα πρωτοπόροι στη νέα τους πατρίδα.

«Αυτή η κυβέρνηση υποστηρίζει τις επενδύσεις των Αμερικανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ζητώντας από τους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες που βρέθηκαν στην αίθουσα να ρωτήσουν πώς υποδέχτηκε τους τελευταίους έξι μήνες η νέα κυβέρνηση όσους θέλησαν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ακόμη, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελεί ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ο οποίος προσφώνησε νωρίτερα με ιδιαίτερα θερμά λόγια τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ δραστηριοποιούνται δεκάδες ομοσπονδίες και πολλές ομογενειακές οργανώσεις με σκοπό τη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας, την προβολή του ελληνικού πολιτισμού, την προώθηση της ελληνικής εκπαίδευσης αλλά και τη διάδοση των ελληνικών αξιών στην Αμερικανική κοινωνία ενώ σημαντική είναι η λειτουργία οργανισμών που έχουν ως αντικείμενο την ανάδειξη εθνικών θεμάτων, την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδος – ΗΠΑ, την προώθηση των ελληνικών συμφερόντων αλλά και την εκπαίδευση και έρευνα.

Απευθυνόμενος ευρύτερα στην ομογένεια ο Πρωθυπουργός τόνισε: «Η Ελλάδα σας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Αλλά αυτή τη φορά στο πλαίσιο ενός νέου θετικού ξεκινήματος και όχι μόνο για την υπεράσπιση της χώρας μας όταν τα συμφέροντα της θίγονται». Και στο πλαίσιο αυτό τους κάλεσε «να γράψουμε όλοι μαζί αυτή τη νέα σελίδα της ελληνικής ιστορίας».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου