Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

«Έπεσαν» σχεδόν όλες οι κυβερνητικές ιστοσελίδες



Εκτός λειτουργίας γύρω στις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκαν αρκετά κυβερνητικά σάιτ από άγνωστη, μέχρι στιγμής αιτία.

Μεταξύ αυτών είναι των Υπουργείων  Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και τα site της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής αλλά η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού.

Πιο συγκεκριμένα εκτός των παραπάνω ιστοσελίδων είναι εκτός λειτουργίας και οι σελίδες των υπουργείων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του EleftherosTypos.gr πρόβλημα εντοπίστηκε και σε ορισμένες υπηρεσίες mail των υπουργείων όπως για παράδειγμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου χρήστης ήθελε να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία για να στείλει e-mail και δεν λειτουργούσε.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ τις Πέμπτης ορισμένες από τις ιστοσελίδες άρχισαν να λειτουργούν σταδιακά.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση με το ακριβώς έχει συμβεί. Αν είναι δηλαδή μια επίθεση από χάκερ ή κάποια προγραμματισμένη αναβάθμιση που έριξε τις ιστοσελίδες.

Σε ανάρτηση τους στο Facebook μία ομάδα χάκερ από την Τουρκία υποστηρίζει ότι έριξε την σελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών

σε σελίδα της στο facebook ότι αυτή «έριξε» την ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς προς το παρόν να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου