Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Βόμβες από Μανιαδάκη για Novartis : Δέχτηκα πιέσεις για να ενοχοποιήσω πολιτικά πρόσωπα


Ο προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης ο οποίος είχε γίνει γνωστός από τις καταθέσεις με το όνομα «Αναστασίου», αποκάλυψε ότι δέχεται απειλές και ότι πιέστηκε  προκειμένου να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα.

Σημαντικές αποκαλύψεις για όλο το σύστημα που φέρεται να είχε στηθεί πίσω από την υπόθεση Novartis καθώς και για τις πιέσεις που δεχόταν προκειμένου να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα, έκανε ο Νίκος Μανιαδάκης ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας ο οποίος είχε γίνει γνωστός από τις καταθέσεις με το όνομα «Αναστασίου», αποκάλυψε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι δέχεται απειλές και ότι πιέστηκε  προκειμένου να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα.

«Ξεκίνησε μια διαδικασία ασκήσεως έντονων, επανειλημμένων κι επίμονων πιέσεων προς το πρόσωπο μου προκειμένου να μοιραστώ με τους εισαγγελείς πληροφορίες και μαρτυρίες αναφορικά με έκνομες πράξεις πολιτικών προσώπων.» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Μανιαδάκης.

Υπογράμμισε ακόμη  πως δεν έχει καταθέσει κάτι σε βάρος πολιτικών προσώπων σε κάθε περίπτωση ωστόσο ερωτήθηκε και ξεκαθάρισε αναφορικά με τις σχέσεις που είχε με αυτά.

«Πολλές φορές έγραψα τεχνικά κείμενα προκειμένου να εξηγήσω υπουργικές αποφάσεις και δεν αναφέρθηκα σε πολιτικά πρόσωπα» τόνισε.

«Δεχόμουν πιέσεις να καταθέσω εναντίον του Στουρνάρα»

Επιβεβαίωσε ότι είχε μιλήσει στον κ. Στουρνάρα σχετικά με τις πιέσεις που δεχόταν να καταθέσει εναντίον του προσθέτοντας πως ένιωθε φόβο να ακολουθήσει την συμβουλή του για καταγγελία των πιέσεων που δεχόταν.

Όπως ανέφερε μάλιστα παρακολουθούταν συνεχώς.

«Φοβόμουν για τη ζωή μου»

«Το έβλεπα», είπε χαρακτηριστικά αναφέροντας πως φοβόταν για την ζωή της οικογένειας και των παιδιών του. Παράλληλα πρόσθεσε πως τον είχαν πλησιάσει πράκτορες του FBI, εισαγγελικές αρχές, άλλα και κυκλώματα μέσω δικηγόρων.

«Αισθάνθηκα ένας άνθρωπος ευάλωτος στη μέση ενός μεγάλου σκανδάλου», τόνισε ενώ παραδέχτηκε πως ακόμη και τώρα νιώθει φόβο.

Γεραπετρίτης: Η Βουλή θα ασχοληθεί τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη

Στη συζήτηση παρενέβη και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι εάν η Βουλή είχε κωφεύσει στο αίτημα για τη συγκρότηση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, θα είχαμε μείνει σε ένα κενό το οποίο θα μας συνόδευε για πολλά χρόνια.

Η αίσθησή μου είναι ότι στοιχειοθετείτε απολύτως η πρόταση κατηγορίας, υπερβαίνει τη Novartis, αφού φέρεται πέρα από τα ζητήματα που ανάγονται στην υπόθεση και θεωρώ κρίσιμο για τη δημοκρατία μας να φτάσει μέχρι τέλους και να διαλευκανθεί με μεγάλο σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας όλων των προσώπων».

Πρόσθεσε ότι η παρούσα Βουλή θα ασχοληθεί με τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με πιέσεις θα διερευνηθούν από την τακτική Δικαιοσύνη, πρόσθεσε.


ΤΑ ΝΕΑ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου