Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Μπακογιάννη : Eάν δεν ληφθούν άμεσα αποφάσεις θα έχουμε χιλιάδες θανάτους στην Μεσόγειο



H βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Council of Europe για το μεταναστευτικό και την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας τόνισε: «βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα μεταναστευτική κρίση που απ’ ότι φαίνεται θα συνεχιστεί. Οι διακινητές των ανθρώπων αυτών κερδίζουν πολλά χρήματα από αυτή την κατάσταση».

«Χρειαζόμαστε σήμερα πράξεις πέρα από τα λόγια. Μια χειροπιαστή συμφωνία που θα αντιμετωπίζει το πώς ακριβώς αυτοί οι άνθρωποι μπαίνουν στις βάρκες θανάτου. Υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία στην Τουρκία που στηρίζεται σε όλο αυτό. Χρειαζόμαστε κάποιο είδος συμφωνίας που να αντιμετωπίζει αυτές τις εγκληματικές πράξεις» πρόσθεσε.

Η Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε ότι δεν μπορούμε απλά να μένουμε στα λόγια και να λέμε ότι θέλουμε να σώσουμε ανθρώπους. «Η Frontex, the European Border and Coast Guard Agency αυτή τη στιγμή προσφέρει πολύ λίγο, χρειαζόμαστε περισσότερη βοήθεια από εκεί» είπε και σημείωσε ότι «το Αιγαίο είναι το βασικό σημείο εισόδου των μεταναστών».

Η πρώην υπουργός καταλήγοντας αναφέρθηκε στις ευθύνες της Ευρώπης λέγοντας: «η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να βοηθήσει, και πρωτίστως χρειαζόμαστε συμφωνίες που εφαρμόζονται».

«Ναι, η Τουρκία έχει 4 εκατομμύρια πρόσφυγες. Αυτό όπως δεν της επιτρέπει να χειραγωγεί και να εργαλειοποιεί το ζήτημα αυτό για να πιέσει την Ευρώπη. Το μεταναστευτικό είναι ένα σοβαρό και μεγάλο πρόβλημα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τον Ιανουάριο για να πάρουμε αποφάσεις. Αν δεν ληφθούν άμεσα αποφάσεις, θα έχουμε χιλιάδες θανάτους στην Μεσόγειο» υπογράμμισε.

Νωρίτερα και μιλώντας στην πολιτική επιτροπή της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΣτΕ για την κατάσταση στη Συρία, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «όλοι οι πρόσφυγες πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους ως βασική προϋπόθεση για να έχουμε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου