Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Απεργούν και τα Μέσα Μεταφοράς – Ποια και πότε θα κινηθούν




Στις απεργιακές κινητοποιήσεις μετέχουν και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το Αττικό Μετρό έχει 24ωρη απεργία και θα παραμείνει κλειστό, ενώ ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί του ΗΣΑΠ, όπως αποφάσισαν χθες, για όλη την διάρκεια της ημέρας. Μάλιστα, θα προχωρήσουν και σε τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη (12-3 το μεσημέρι), στις γραμμές 1, 2 και 3, όπως ανακοινώθηκε.

Αντίθετα, σε στάση εργασίας προχωρούν λεωφορεία και τρόλεϊ. Αμφότερα, θα κινούνται από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, βάζοντας χειρόφρενο στις πρώτες τρεις και τις τελευταίες 3 ώρες εργασίας τους.

Και οι υπάλληλοι του Τραμ θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας, καθώς οι συρμοί θα κινούνται από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι. Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι υπάλληλοι του ΟΑΣΘ στην Θεσσαλονίκη, που θα μείνει χωρίς λεωφορεία.

Σε 24ωρη απεργία είναι και οι υπάλληλοι του ΟΣΕ, αλλά και του Προαστιακού. Μάλιστα, δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να συνεχιστεί και την Πέμπτη η απεργιακή κινητοποίηση από μέρους τους, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας για υπογραφή ΣΣΕ στην Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ). Στην απεργία θα κατέβουν και οι εργαζόμενοι στα πλοία, παρά το γεγονός ότι η απεργία τους κηρύχθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο Πειραιά. Έτσι, δεν θα γίνουν δρομολόγια από τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, με την απεργία να ισχύει από τις 00:01 ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Ναυτών, η απεργία αφορά όλα τα πλοία όλων των κατηγοριών που βρίσκονται στα τρία λιμάνια της Αττικής.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου