Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Ξεφτίλα Κατρούγκαλου ΣΥΡΙΖΑ : οι Έλληνες του εξωτερικού έχουν μικρότερη ενημέρωση με τα τεκταινόμενα στη χώρα και γι’ αυτό πρέπει η ψήφος τους να σταθμίζεται


Δεν έχει τέλος η καθεστωτική ακροαριστεροκουμουνιστική νοοτροπία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά αυτών που προκαλούν συνέχεια με τις δηλώσεις όπως ο Κατρούγκαλος που γονάτισε τις συντάξεις χωρίς να ζητήσει μία συγνώμη ο άθλιος.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε την πρότασή του για την ψήφο των Αποδήμων σε συνέντευξή Τύπου στη Βουλή και την παρουσίασε μία απο τις ντροπές της πολιτικής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος που διευκρίνισε ότι με την πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «κλειστή» κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των Ελλήνων του εξωτερικού δεν ενσωματώνεται «το αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας στον γενικό οριστικό πίνακα των αποτελεσμάτων του εκλογικού σώματος εντός της ελληνικής επικράτειας».

Για να δικαιολογήσει την καθεστωτική ακροαριστεροκουμουνιστική πρόταση του κόμματος του ο Κατρούγκαλος είπε ότι, αυτή είναι η λύση που προκρίνει το Συμβούλιο της Βενετίας (το αρμόδιο για τους θεσμούς δηλαδή όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης) και που ακολουθείται και από κράτη που έχουν, όπως η Ελλάδα, μεγάλο αριθμό ομογενών.

Σύμφωνα με τον ακροαριστερό καθεστωτικό ΣΥΡΙΖΑ, είναι «παραπλανητικά» όσα διαρρέονται από το υπουργείο Εσωτερικών, ότι δηλαδή το όλο θέμα αφορά μόνο 300.000 Έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Τόσο ο κ. Κατρούγκαλος, όσο και ο πρώην πρόεδρος της επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των εκτός επικρατείας Ελλήνων, Κ. Πουλάκης, «παρόμοια στοιχεία δεν υπάρχουν. Άλλωστε, όλοι όσοι έχουν ελληνική ιθαγένεια έχουν δικαίωμα ψήφου».

Στη συνέντευξη Τύπου τονίστηκε επίσης ότι εφόσον ο Κώδικας Ελληνικής Ιθαγένειας διαχρονικά καθιερώνει το «δίκαιο του αίματος», δυνητικά οι Έλληνες εκλογείς εξωτερικού μπορεί να ανέρχονται σε εκατομμύρια.

Σε ό,τι αφορά το σκεπτικό της κλειστής κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης των Ελλήνων του εξωτερικού, ο κ. Κατρούγκαλος παρέπεμψε στη διεθνή εμπειρία και είπε ότι οι πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό δεν έχουν την ίδια πληροφόρηση και είναι πολιτικά αναγκαίο η ψήφος τους να σταθμίζεται με διαφορετικό τρόπο.

Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ότι στις γενικές βουλευτικές εκλογές, οι εκτός επικρατείας εκλογείς δεν θα επιλέγουν τους εκπροσώπους τους μόνον από την γεωγραφική περιφέρεια στην οποία διαμένουν, αλλά θα επιλέγουν μεταξύ του νέου θεσμού των ψηφοδελτίων επικρατείας «εξωτερικού» των κομμάτων.

Προβλέπεται, δε, η διαφοροποίηση του αριθμού των εδρών που θα κατανέμονται βάσει των αποτελεσμάτων των εκλογικών τμημάτων του εξωτερικού, ανάλογα με τον αριθμό των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού, με κατώτατο όριο τις τρεις έδρες και ανώτατο τις 12.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου