Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Έξαλλη η ακροαριστερή Ρεπούση για απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά



Ήταν θέμα χρόνου να εκραγεί αυτή που είπε για την καταστροφή της Σμύρνης : "Στις 27 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη. Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα...". Αυτό αναφερόταν στο βιβλίο Ιστορίας με βάση το οποίο μάθαιναν για το παρελθόν των Ελλήνων οι μαθητές της Στ' Δημοτικού.

Η Ρεπούση του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή της στο facebook χαρακτηρίζει «φονταμενταλιστικό» κράτος την Ελλάδα και γράφει: «Εξοργίζομαι αλλά δεν απορώ με την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά. Είμαστε ένα δυτικού τύπου φονταμενταλιστικό κράτος. Το πρώτο πράγμα που κάνουν τα παιδάκια με την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ο αγιασμός. Όλοι οι υπουργοί παιδείας ξεκινούν τη χρονιά παρευρισκόμενοι σε αγιασμό. ΝΥΝ και πρώην. Ανεξαιρέτως.

Τελειώνει ο αγιασμός και ξεκινά η σχολική χρονιά. Σε καθημερινή βάση η πρωινή προσευχή. Προς επίρρωση, ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός. Αυτός νομίζω σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση. Θα σας γελάσω.

Για να μην ξεχνιέται το παιδί σε τί είδους σχολείο πηγαίνει, οι τοίχοι της τάξης στολισμένοι με εικόνες Αγίων και ήρωες του 21. Τα θρησκευτικά καπάκι που λένε».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου