Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Τουρισμού



Το Υπουργείο Τουρισμού επισκέφθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας τον κύκλο επισκέψεών του στα Υπουργεία. Ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, τον Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Μάνο Κόνσολα και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Κωνσταντίνο Λούλη.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συνεχίζω τον κύκλο των επισκέψεων στα Υπουργεία. Επισκεπτόμενος σήμερα το Υπουργείο Τουρισμού, θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη, καλή επιτυχία στην ηγεσία του Υπουργείου σας, στον Υπουργό, τον Υφυπουργό, τον Γενικό Γραμματέα. Να σας πω ότι περιμένω, όχι μόνο εγώ, αλλά ολόκληρη η κοινωνία και η οικονομία πολλά από αυτούς, καθώς ο τουρισμός αποτελεί τον μεγαλύτερο κλάδο της χώρας και έναν κλάδο στον οποίον η Ελλάδα διαθέτει αναμφισβήτητα και σε έναν βαθμό αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα.  

Η χώρα χρειάζεται ένα δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό του μέλλοντος, ο οποίος θα δίνει έμφαση, όπως σωστά ανέφερε ο Υπουργός, στην ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία, αλλά και τη βιωσιμότητα. Δεν νοείται σήμερα τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα το οποίο να μη βάζει την προστασία του περιβάλλοντος σε απόλυτη προτεραιότητα. Το σχέδιο αυτό θα έχει εκπονηθεί εντός του επόμενου εξαμήνου σε συνεργασία με τους φορείς του Τουρισμού. Θέλουμε τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος ήταν αυτός που κράτησε όρθιο τον ελληνικό τουρισμό τα χρόνια της κρίσης, στην εκπόνηση του νέου προγράμματος για τον ελληνικό τουρισμό. 

Το Υπουργείο Τουρισμού είναι εκ των πραγμάτων ένα Υπουργείο οριζόντιο, το οποίο είναι υποχρεωμένο να συνεργάζεται με πολλά άλλα Υπουργεία για να μπορεί να υλοποιεί σημαντικές στρατηγικές δράσεις όσον αφορά τον τουρισμό. Και η δική μας η δουλειά είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα γίνουν, επιτέλους, στη χώρα πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ ως σήμερα. Και γι’ αυτό και θέτουμε ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα, ξεκάθαρους στόχους και περιμένουμε από τα αρμόδια Υπουργεία να τους υλοποιήσουν.  

Εύχομαι και πάλι καλή δύναμη στην ηγεσία του Υπουργείου. Να τελειώσει αυτή η τουριστική περίοδος όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένα και να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας για να κάνουμε την Ελλάδα αυτό που πραγματικά της αξίζει, όχι μόνο για τους κατοίκους της, για τους Έλληνες, αλλά και για τα δεκάδες εκατομμύρια που την επισκέπτονται κάθε χρόνο και οι οποίοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έρχονται σε έναν τόπο πανέμορφο, με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, στον οποίον θα περάσουν πολύ ωραία και τον οποίον θα θέλουν να επισκεφθούν και πάλι στο μέλλον». 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου