Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Τα γραμμάτια και η ανευθυνότητα ΣΥΡΙΖΑ! Με το ένα πόδι εκτός φυλακής ο Κορκονέας



Σε κάθειρξη 13 ετών καταδικάστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, που κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας.

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας τον Επαμεινώνδα Κορκονέα για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ωστόσο η ποινή που του απαγγέλθηκε ήταν ποινή κάθειρξης 13 ετών και αμέσως εμπίπτει στον νέο ποινικό κώδικα έγκλημα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγες ημέρες πριν χάσει την κυβέρνηση.

Στο Δικαστήριο ο συνήγορος του Κορκονέα Βαγγέλης Ανδρούλας κατέθεσε αίτημα για την αναγνώριση του πρότερου έντιμου βίου, προκειμένου να ζητήσει την ελάχιστη προβλεπόμενη ποινή (που είναι πλέον 10 χρόνια). Αυτό σημαίνει ότι ο πρώην ειδικός φρουρός μπορεί να αποφυλακιστεί, καθώς έχει εκτίσει 11 χρόνια με κάποια από αυτά διπλά.

Ενστάσεις και αντιρρήσεις από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, της Ζωής και του Νίκου Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι προανήγγειλαν αναίρεση στον Άρειο Πάγο. «Το αποτέλεσμα της απόφαση ήταν προδιαγεγραμμένο. Η αναβολή δόθηκε προκειμένου να έχει ευνοϊκή μεταχείριση. Η απόφασης σας οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονεα» η συνήγορος της οικογενείας Γρηγορόπουλου, Ζωή κωνσταντοπούλου, επισημαίνοντας ότι θα ασκηθεί αναίρεση.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου