Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Καταδικάστηκαν εννέα άτομα που εξωθούσαν παιδάκια στην επαιτεία



Ποινή φυλάκισης 4 μηνών με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή ύψους 800 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε 9 εκ των 10 κατηγορούμενων για εμπορία ανθρώπων και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Οι κατηγορούμενοι, ενεργώντας κατ’ επάγγελμα, προέβαιναν σε εργασιακή εκμετάλλευση παιδιών, τα οποία εξωθούσαν σε επαιτεία είτε από θέση ισχύος είτε αποσπώντας τη συναίνεσή τους με την χρήση απατηλών μέσων, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα – υγεία και καθιστώντας αυτά αβοήθητα σε ακραίες συνθήκες (καύσωνα, ορθοστασία, κλπ) με σκοπό την είσπραξη-κατακράτηση των χρημάτων που κέρδιζαν από την επαιτεία.

Πιο συγκεκριμένα κρίθηκαν ένοχοι μια 24χρονη αθίγγανη κάτοικος Αττικής, μια 30χρονη αθίγγανη κάτοικος Αταλάντης, μια 29χρονη αθίγγανη κάτοικος Ελάτειας Φθιώτιδας, μια 31χρονη αθίγγανη κάτοικος Ρόδου, ένας 28χρονος αθίγγανος κάτοικος Ρόδου, μια 23χρονη αθίγγανη κάτοικος Σαλαμίνας, μια 21χρονη αθίγγανη κάτοικος Λαμίας, μια 65χρονη Αλβανή, άνευ μονίμου διαμονής κι ένας 23χρονος Αλβανός άνευ μονίμου διαμονής, ενώ αθώα κρίθηκε μια 18χρονη αθίγγανη, άνευ μονίμου διαμονής.

Η επιχείρηση επικεντρώθηκε κυρίως στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Συγκεκριμένα, κατελήφθη ο ανήλικος γιος 8 ετών της πρώτης κατηγορουμένης να επαιτεί, πίσω από καφετέρια, ενώ στη συνέχεια αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και προσήχθη και η μητέρα του. Ακόμη, κατελήφθησαν οι ανήλικες κόρες της δεύτερης κατηγορουμένης, ετών 10 και ετών 9 να επαιτούν, στην πλατεία Σύμης.

Κατελήφθησαν να επαιτούν στην οδό Ιπποτών, τα ανήλικα τέκνα της τρίτης κατηγορουμένης 11 και 14 ετών αντίστοιχα. Στα «Πλατανάκια» κατελήφθη να επαιτεί η τέταρτη κατηγορουμένη μαζί με το ανήλικο τέκνο της, ηλικίας τριών ετών.

Εντός της Μεσαιωνικής Πόλης, στην πύλη Αγίου Αθανασίου, κατελήφθη ο πέμπτος κατηγορούμενος, μαζί με τον ανήλικο ανιψιό του, ετών 8, τον οποίο του είχε εμπιστευτεί ο πατέρας του, να παίζουν μουσική και ο ανήλικος να μαζεύει τα χρήματα.

Στη συνέχεια, κατελήφθη στην Μεσαιωνική Πόλη η έκτη κατηγορουμένη να επαιτεί με το ανήλικο τέκνο της ηλικίας 15 μηνών περίπου. Ακόμη, κατελήφθη να επαιτεί στην πλατεία Κύπρου η έβδομη κατηγορουμένη με την ανήλικη κόρη της 2 ετών και η όγδοη κατηγορουμένη, να επαιτεί με τον ανιψιό της ετών 13.

Επίσης, συνελήφθη η ένατη κατηγορουμένη, καθόσον επαιτούσαν τα ανήλικα αδέλφια της στην Μεσαιωνική Πόλη, 13 και 9 ετών αντίστοιχα. Η τελευταία κατηγορούμενη βρέθηκε να επαιτεί με τα ανήλικα τέκνα της ετών 9, 8 ετών και 9 μηνών αντίστοιχα.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των 465,10 ευρώ, καθώς και 6 μουσικά όργανα που χρησιμοποιούσαν κατά την επαιτεία (ακορντεόν).

Πηγή: dimokratiki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου