Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Βίντεο από την παραλίγο σύγκρουση ρωσικού αντιτορπιλικού με αμερικανικό καταδρομικό



Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στην Ανατολική Σινική Θάλασσα όταν δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και της Ρωσίας ήρθαν σε απόσταση 50 μέτρων και την τελευταία στιγμή δεν σημειώθηκε σύγκρουση.

Όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο ρωσικός Στόλος του Ειρηνικού κατηγόρησε ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ ότι σχεδόν προκάλεσε σύγκρουση με ρωσικό στρατιωτικό πλοίο στην Ανατολική Σινική Θάλασσα εξαιτίας επικίνδυνων ελιγμών, όπως τους χαρακτήρισε.

Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πως το καταδρομικό Τσάνσελορσβιλ, από το οποίο εκτοξεύονται κατευθυνόμενοι πύραυλοι, βρέθηκε σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από το ρωσικό αντιτορπιλικό Ναύαρχος Βινογκράντοφ το οποίο υποχρεώθηκε να αναλάβει επείγουσα δράση προκειμένου να αποφύγει μια σύγκρουση.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους επιρρίπτουν ευθύνες στους Ρώσους, λέγοντας ότι το ρωσικό αντιτορπιλικό παραλίγο να συγκρουστεί με αμερικανικό καταδρομικό. Μάλιστα, η αμερικανική πλευρά χαρακτηρίζει «επικίνδυνο και αντιεπαγγελματικό» το περιστατικό.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο



Πηγή : in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου