Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Στο πλευρό της Κύπρου οι Χώρες του Νότου – Προειδοποιούν την Τουρκία




Σαφές μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ έστειλαν οι ηγέτες των Χωρών του Νότου της Ε.Ε., οι οποίοι βρέθηκαν στη Μάλτα για τις εργασίες της 6ης Συνόδου.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη του στην Κύπρο και την αλύγιστη πίστη του στην κυριαρχία της.

«Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητές της στην οικονομική ζώνη της Κύπρου», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ενώ συμπλήρωσε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα δείξει κανένα δείγμα αδυναμίας προς την Τουρκία».

Την πλήρη υποστήριξη του στην Κύπρο εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, διαμηνύοντας πως έχει απόλυτο δικαίωμα να εφαρμόσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Εκφράζουμε την πλήρη μας υποστήριξη προς την Κύπρο. Η Κύπρος έχει απόλυτο δικαίωμα να εφαρμόσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, δηλαδή να προχωρήσει σε οποιαδήποτε δραστηριότητες θεωρεί ότι είναι προς όφελος της χώρας της στην κυπριακή ΑΟΖ. Αυτό είναι κάτι που συζητήσαμε και στη συνάντηση και εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή μας στην Κύπρο» ανέφερε χαρακτηριστικά από τη Μάλτα ο ιταλός πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ εξέφρασε την αλληλεγγύη της ισπανικής κυβέρνησης στον κυπριακό λαό και στην κυπριακή κυβέρνηση για τις γεωτρήσεις της Τουρκίας.


Πηγή : in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου