Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Νύχτα αποφάσισε η Ξένη Δημητρίου να δώσει νέα άδεια στον εκτελεστή Κουφοντίνα



Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αγνόησε τις κρίσεις του δικαστικού συμβουλίου και την αντίθετη άποψη του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αποφάσισε ότι να δοθεί νέα άδεια στον αμετανόητο εκτελεστή μετά από 7 επαναλαμβανόμενες άδειες.

Αναίρεση άσκησε μέσα στην νύχτα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στο ομόφωνο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7ης άδεια στον πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι προθέσεις της  Ξένης Δημητρίου, ήταν απο την αρχή πρός το να πάρει άδεια ο επικίνδυνος εκτελεστής της 17Ν, παρά τις αντιρήσεις των συναδέλφων της. Για αυτό και ζήτησε να της σταλεί το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου, καθώς και ο ιατρικός φάκελος του Λουκά της 17Ν, όπως και η έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, προκειμένου να τα μελετήσει.

Αντίθετη εισήγηση από αντεισαγγελέα ΑΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου από τις 15 Μαΐου είχε αναθέσει σε αντεισαγγελέα του ανωτάτου ποινικού δικαστηρίου να μελετήσει την «υπόθεση Κουφοντίνα». Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου εχθές το πρωί ενημέρωσε την Ξένη Δημητρίου ότι η γνώμη του είναι ότι δεν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, εισηγούμενος στην Ξένη Δημητρίου, υποστήριξε -πέρα από τα νομικά θέματα- ότι το βούλευμα του Βόλου με το οποίο απορρίφθηκε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα «έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς τη μη συνδρομή των προβλεπόμενων ουσιαστικών προϋποθέσεων».

Με άλλα λόγια, η θέση του αντεισαγγελέα ήταν ότι είναι επικίνδυνος και αμετανόητος ο serial killer εκτελεστής τρομοκράτης της 17Ν.

Η τρομοκρατία των τελευταίων ημερών για να δοθεί άδεια σε ένα εκτελεστή τρομοκράτη που έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια για στυγερές δολοφονίες της 17Ν, σε ένα αμετανόητο και επικίνδυνο όπως έκριναν οι δικαστές, έπιασε τόπο έχοντας στο πλευρό του την ίδια την κυβέρνηση με τους συντρόφους κακοποιούς που χαϊδεύει, και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου