Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Ανασκευάζει ο δήμαρχος Καλαμάτας: Ο σαϊτοπόλεμος δεν θα μπορέσει να συνεχιστεί αν δεν αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο



Συγγνώμη για τις δηλώσεις του ότι «το έθιμο του σαϊτοπολέμου δεν θα απαγορευτεί, γιατί είναι καταγεγραμμένο στο DNA των Μεσσήνιων και θα υπάρξουν αντιδράσεις» ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο θανάσιμος τραυματισμός του εικονολήπτη έχει συγκλονίσει όλους στην πόλη, και ζήτησε συγγνώμη για το αν οι δηλώσεις του θεωρήθηκαν ως αδιαφορία. Ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε πάντως ότι το έθιμο είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης, λέγοντας μάλιστα πως ούτε η δικτατορία δεν μπόρεσε να το σταματήσει.

Ο κ. Νίκας διευκρίνισε ωστόσο, ότι το έθιμο δε θα μπορέσει να συνεχιστεί, αν δεν αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο από την πολιτεία.

Η δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας ότι το πασχαλινό έθιμο δεν θα απαγορευτεί προκάλεσε το ξέσπασμα του γιου του εικονολήπτη, Νεκτάριου Θεοδωρακάκη, στο Facebook.

«"κύριε" Νικά αυτή η δήλωση δε σας τιμά καθόλου. Οι κορδελιτσες και τα δήθεν λυπάμαι δεν τα δέχομαι ούτε εγώ προσωπικά αλλά ούτε και η οικογένειά μου. (…) Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει. Στο DNA των Μεσσηνιων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα. Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ο,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει από εκεί και πέρα (...) Θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά αν είχατε σχεδιασμό και πρόγραμμα, παρόλα αυτά επιλέξατε να περιοδευετε και να μην ενδιαφερθειτε ούτε στο ελάχιστο για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κόσμου που παρακολουθεί αυτά τα δρώμενα. Ο πατέρας μου φεύγει χαρούμενος, έχοντας αποτρέψει δύο γυναίκες να πλησιάσουν σε αυτόν και έχοντας αποτρέψει επί της ουσίας δύο ακόμη δυστυχήματα. Καλή επιτυχία "κύριε" δήμαρχε στις προσεχείς εκλογές. Με λύπη για τις δηλώσεις σας και την στάση σας, ο υιός του αδικοχαμένου αυτού ανθρώπου» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Νεκτάριος Θεοδωρακάκης.

Στο μεταξύ στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι επτά συλληφθέντες για τον θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου.

Πρόκειται για έξι άνδρες, από 22 έως 62 χρονών, οι οποίοι συμμετείχαν στον σαϊτοπόλεμο και τον δημοτικό σύμβουλο Καλαμάτας που ήταν υπεύθυνος για την εκδήλωση.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου