Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Αρκούδα εκτίει ισόβια σε φυλακή μαζί με βαρυποινίτες - «Καταδικάστηκε» για επίθεση σε δυο ανθρώπους



Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε μια θηλυκή αρκούδα στο Καζακστάν και ζει σήμερα σε μια φυλακή μαζί με βαρυποινίτες, επειδή το 2014 είχε επιτεθεί σε δυο ανθρώπους σε ένα κάμπινγκ, ενώ βρισκόταν στο κλουβί της.   

Η Κάτια εκτίει την ποινή της φυλακή στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της πόλης Κοστανάι, όπου ζει φυλακισμένη τα τελευταία 15 χρόνια για τον τραυματισμό δυο ατόμων, ενός 11χρονου που επιχείρησε να την ταΐσει και ενός 28χρονου που ήθελε να κάνουν χειραψία.   Η μεγαλόσωμη αρκούδα είναι το μοναδικό θηλυκό στην φυλακή, όπου ζουν σήμερα 730 επικίνδυνοι κρατούμενοι, ανάμεσά τους και πολλοί δολοφόνοι. 

Από τους συγκρατούμενούς της που εκτίουν ποινές για φόνο, κανενός δεν ξεπερνάει τα 25 χρόνια. 

Η Κάτια, που την χαρακτηρίζουν «φιλική και μη επιθετική», έχει γίνεται λιγότερο απειλητική μετά από τόσα χρόνια πίσω από τα κάγκελα και δέχεται ακόμη κι επισκέψεις από άλλους κρατούμενους, που την φροντίζουν αλλά πάντα υπό επίβλεψη.   

«Είναι φιλική, καθόλου επιθετική. Την επισκέπτονται άλλοι κρατούμενοι. Ξύπνησε πριν περίπου ένα μήνα από τον ετήσιο λήθαργό της. Τώρα νιώθει καλά, τρέχει, πηδάει», σχολίασε ο επικεφαλής της φυλακής Ασλάν Μεντιμπάγιεφ. 

Η Κάτια εγκαταλείφθηκε από έναν εκπαιδευτή τσίρκου όταν ήταν ακόμα μωρό. Το 2004, σε ηλικία επτά ετών, επιτέθηκε σε δύο άτομα σε ξεχωριστές περιπτώσεις ενώ βρισκόταν σε κλουβί σε κάμπινγκ.   

Την πρώτη φορά επιτέθηκε σε ένα 11χρονο αγόρι, που είχε έρθει στο κάμπινγκ για έναν διαγωνισμό μποξ και κάποια στιγμή επιχείρησε να της δώσει τροφή. Η αρκούδα άρπαξε το πόδι του, προκαλώντας του σοβαρούς τραυματισμούς.   

Στο δεύτερο περιστατικό επιτέθηκε σε έναν 28χρονο, που προσπάθησε να κάνει χειραψία μαζί της, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, αγνοώντας τις προειδοποιητικές πινακίδες. 

Επειδή δεν υπήρχε ζωολογικός κήπος στην περιοχή για να μεταφερθεί, η Κάτια κατέληξε να φυλακιστεί μαζί με ανθρώπους. Ωστόσο έκτοτε έχει γίνει κάτι σαν μασκότ του σωφρονιστικού ιδρύματος, όπου έχει φτιαχτεί άγαλμα προς τιμής της ενώ της έχουν επίσης δική της πισίνα.    

Σε κάθε περίπτωση, όσο και αν συνιστά πηγή παρηγοριάς για τους κρατουμένους, πολλοί επιμένουν πως ένα κελί φυλακής δεν είναι μέρος για να ζει μια αρκούδα, τονίζοντας πως ένα ζώο δεν μπορεί να κατανοήσει την έννοια της βίας όπως ένας άνθρωπος και ποτέ δεν θα έπρεπε να τιμωρείται επειδή ακολούθησε το ένστικτό του. 

Πηγή: lifo.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου