Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Αντιδράσεις του νομικού κόσμου για τις συλλήψεις Λυκουρέζου - Παναγόπουλου



Ο κ. Λυκουρέζος, όπως έγινε γνωστό θα απολογηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.

Ο συνεργάτης του Γιάννης Μαρακάκης χαρακτήρισε προκλητικό το ένταλμα σύλληψης για τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο : «Είναι δεδομένο ότι θα αφήσουμε τις αρχές να κάνουν το έργο τους. Σε ό,τι όμως αφορά το ένταλμα σύλληψης είναι προκλητικό. Επίσης προκλητικό ήταν και για την περίπτωση του κυρίου Αντωνόπουλου. Ο κ. Λυκουρέζος είναι 86 ετών. Το γραφείο από το σπίτι του είναι τρία τετράγωνα και μετακινείται καθημερινά με τα πόδια».

Αλέξης Κούγιας : «Εκδίδουν και εκτελούν, δηλαδή, αντί να τους καλέσουν με μία κλήση να παρουσιαστούν σε απολογία, εντάλματα συλλήψεως για συλλειτουργούς της δικαιοσύνης – επιστήμονες, οι οποίοι επί δεκαετίες είναι καθημερινά στα δικαστήρια, έχουν γραφεία, τη διεύθυνση των οποίων γνωρίζει και ο πιο απλός πολίτης, έχουν κατοικίες και οικογένειες και οι οποίοι ανά πάσα στιγμή, όπου και να κληθούν, παρουσιάζονται σε λίγα λεπτά».

Ο συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, πάλι, ανέφερε ότι το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Ο ίδιος είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου