Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Τον νόμο έγκλημα Παρασκευόπουλου έρχεται να συμπληρώσει ο νόμος έγκλημα Καλογήρου



Δεν υπάρχει προηγούμενο κυβέρνηση να ευνοεί κακοποιούς και τρομοκράτες σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών. Είναι τραγικό ότι για να εξυπηρετηθούν σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοί, τρομοκράτες και αντιεξουσιαστές αλλάζουν τον ποινικό κώδικα και μετατρέπουν τα κακουργήματα σε πλημμελήματα.

Είναι προκλητικό επίσης να αλλάζουν τον ποινικό κώδικα για να προστατεύσουν υπουργούς και κυβερνητικούς υπαλλήλους του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης για να μην αντιμετωπίσουν ευθύνες και την δικαιοσύνη μετά τις εκλογές για τα όσα έχουν διαπράξει σε βάρος του δημοσίου, προσώπων και της χώρας γενικότερα.

Οι τροποποιήσεις και καταργήσεις στον Ποινικό Κώδικα που προκαλούν την κοινή γνώμη

Να σημειωθεί ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας έχει 463 άρθρα, ενώ ο ισχύον έχει 474 και ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας έχει 585 άρθρα, ενώ ο ισχύον έχει 603 άρθρα. 

Με το νέο Ποινικό Κώδικα καταργείται ως παρεπόμενη ποινή η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων (καταργούνται τα άρθρα 59-64 του ΠΚ). Σήμερα σε περίπτωση πρόσκαιρης κάθειρξης επιβάλλεται και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 1 έως 5 χρόνια και σε περίπτωση ισόβιας κάθειρξης συνεπάγεται αυτοδικαίως και πάλι στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Όμως, με το νέο Ποινικό Κώδικα δεν προβλέπεται ως παρεπόμενη ποινή η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων.

Τα αδικήματα τα οποία μετατρέπεται από κακούργημα σε πλημμέλημα και έχουν επιεικέστερη αντιμετώπιση είναι:

- το αδίκημα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών, δηλαδή αυτό της κατασκευής και χρήσης μολότοφ που χρησιμοποιούν οι αντιεξουσιαστές στην Αθήνα, το οποίο μετατρέπεται από κακούργημα που είναι τώρα με προβλεπόμενη ποινή έως κάθειρξη 20 ετών, σε πλημμέλημα με προβλεπόμενη ποινή τα 3 έτη και σε περίπτωση μάλιστα που παραδοθούν τα εκρηκτικά πριν τον έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές, παύει η δίωξη πριν ξεκινήσει (άρθρο 272),

-οι προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας (άρθρο 135),

-η νόθευση αποδεικτικών (άρθρο 139), 

-το κακούργημα της παραβίασης του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας μετατρέπεται σε πλημμέλημα (άρθρο 370Α) , 

-η υπηρεσία στον εχθρό (άρθρο 143), 

-η δωροδοκία πολιτικών προσώπων (άρθρο 159Α), 

-η τρομοκρατική οργάνωση ( άρθρο 187Α) και 

-ο εμπρησμός (άρθρο 264) και η πλημμύρα (άρθρο 268). 


Καταργούνται και ουσιαστικά άρθρα του ισχύοντα Ποινικού Κώδικα τα οποία συνθέτουν το ιδεολογικό και πολιτικό στάτους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που αφορούν, εκτός από την άρση του πολιτικού ασύλου:

-πρόκληση σε δημόσιες βιαιοπραγίες (άρθρο 192), 

-κατάρτιση ένοπλης ομάδας (άρθρο195),

-διατάραξη συνεδριάσεων Συλλόγων (άρθρο 197),

- κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό και θρησκεία (άρθρα 198-199),

- περιύβριση νεκρών ή μέλη του ή την τέφρα του (άρθρο 201) και

-εγκλήματα που ανάγονται στην στρατιωτική υπηρεσία, στην υποχρέωση στράτευσης και παράνομη αποδημία προς αποφυγή της στράτευσης (άρθρα 202 - 206).


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου