Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Πάτωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές των γιατρών



Με την πρωτιά, για τρίτη συνεχή φορά τα τελευταία έξι χρόνια, της Δημοκρατικής Κίνησης Νοσοκομειακών Γιατρών (ΔΗΚΝΙ) που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, την ενίσχυση της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, και την υποχώρηση της εκλογικής δύναμης του Μετώπου Νοσοκομειακών Γιατρών για την Υγεία (ΣΥΡΙΖΑ) ολοκληρώθηκαν οι εκλογές των νοσοκομειακών γιατρών της Αττικής.

Η γαλάζια ΔΗΚΝΙ έχει αυξήσει τη δύναμή της στις τελευταίες εκλογές σε σχέση με εκείνες του 2016 όπου είχε κατακτήσει και πάλι την πρώτη θέση λαμβάνοντας 1.025 ψήφους έναντι 1.193 που έλαβε εφέτος. Από τη ΔΗΚΝΙ παρέρχεται και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κυρία Ματίνα Παγώνη.

Αποδυναμωμένη βγήκε από τις εκλογές της ΕΙΝΑΠ η παράταξη που πρόσκειται στο κυβερνητικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών για τη Δημόσια Υγεία, έχοντας χάσει από το 2013 περισσότερες από 250 ψήφους. Το Μέτωπο έλαβε 2 έδρες. Η ήττα έρχεται να προστεθεί σε εκείνη που βίωσε η παράταξη του Μετώπου στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), και η οποία προκάλεσε αναταράξεις στο εσωτερικό της, με παραιτήσεις γιατρών.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου