Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας εξαπάτησε τους Έλληνες..έπνιξε την οικονομία στους φόρους..υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών


Ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ., κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αγίων Αναργύρων.

Αγαπητή Μαρία, αγαπητέ Δημήτρη, Δήμαρχε, κύριοι συνάδελφοι στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, φίλες και φίλοι, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες.

Σας ευχαριστώ γι’ αυτή την πολύ θερμή υποδοχή. Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας στην τοπική μας οργάνωση. Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας, την αφοσίωσή σας στο μεγάλο μας κόμμα, στην οικογένεια μας, τη Νέα Δημοκρατία.  

Σκεφτόμουν, ερχόμενος εδώ, κύριοι συνάδελφοι της Β’ Αθηνών, αγαπητέ Μάκη, αγαπητέ Μιλτιάδη, πόσες φορές έχουμε μιλήσει σε αυτήν εδώ την αίθουσα. Σε καλούς και σε κακούς καιρούς. Στις μεγάλες εκλογικές επιτυχίες, του 2004 και του 2007, στις δύσκολες εκλογές του 2009, στις εκλογές του Μαΐου 2012, όταν εδώ απ’ έξω διάφοροι μας προπηλάκιζαν - είναι οι ίδιοι “αγανακτισμένοι” που πέρασαν το πεζοδρόμιο, τώρα, και βρέθηκαν στη Βουλή. Στις εκλογές του 2015, αλλά και τώρα πάλι είμαι εδώ, βουλευτής της Β’ Αθηνών, αλλά με νέα ιδιότητα. Ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θέλω να σας πω και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ για ό,τι έχετε κάνει για την παράταξή μας.

Πάντοτε -το γνωρίζουν οι πολύ καλοί φίλοι που βλέπω σήμερα στην αίθουσα- είχα μια ιδιαίτερα στενή σχέση με τη Δυτική Αθήνα. Ιδιαίτερα στενή σχέση ειδικά με τους Άγιους Αναργύρους, το Καματερό.

Είμαι εδώ σήμερα στους Αγίους Αναργύρους για να σας μεταφέρω δύο κεντρικά μηνύματα: Το πρώτο μήνυμα είναι ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα όλων των Ελλήνων. Είναι βαθιά λαϊκό κόμμα, είναι το κόμμα το οποίο πρωτίστως είναι πιο κοντά σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Είμαστε το κόμμα, αγαπητέ δήμαρχε, φίλες και φίλοι, που θα έχει πάντα το βλέμμα του στραμμένο στη Δυτική Αθήνα και στα προβλήματά της. Γιατί εδώ κατοικούν άνθρωποι ωραίοι, άνθρωποι υπερήφανοι, άνθρωποι προκομμένοι, άνθρωποι με αξίες, άνθρωποι οι οποίοι αναγνωρίζουν και βλέπουν ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία -σήμερα- μπορεί να τους οδηγήσει στην έξοδο από τα αδιέξοδα που τους οδήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται να πούμε πια πολλά πράγματα. Τα ξέρετε και εσείς οι ίδιοι. Τρία πράγματα θα θυμόμαστε από την τετραετία του κ. Τσίπρα στην εξουσία. Το πρώτο είναι ότι εξαπάτησε τους Έλληνες και πρόδωσε τις υποσχέσεις που αυτός είχε δώσει. Το δεύτερο είναι ότι έπνιξε την οικονομία στους φόρους, και το τρίτο είναι ότι υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών εκχωρώντας “μακεδονική” γλώσσα  και “μακεδονική” εθνότητα στους γείτονες μας. Αυτοί είναι τρεις πολύ καλοί λόγοι για να πάει ο κ. Τσίπρας σπίτι του μια και καλή και να στείλετε στις κάλπες του 2019 ένα αποφασιστικό μήνυμα μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής.

Ας, μην χάνουμε λοιπόν τόσο πολύ χρόνο στηλιτεύοντας και κριτικάροντας αυτήν την Κυβέρνηση. Είναι μια Κυβέρνηση σε αποδρομή. Βλέπετε τι γίνεται στη Βουλή τις τελευταίες εβδομάδες: πρωτοφανή φαινόμενα βουλευτών οι οποίοι πηγαινοέρχονται, οι οποίοι ανήκουν σε δύο κοινοβουλευτικές ομάδες ταυτόχρονα. Έχουμε μια ιδιαιτερότητα, ξέρετε, τώρα στη Βουλή. Δεν έχουμε 300 βουλευτές, έχουμε 302. Γιατί έχουμε 2 Βουλευτές οι οποίοι ταυτόχρονα είναι συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα, δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ. Και δείχνουν το πραγματικό πάθος αυτών των ανθρώπων να καθίσουν λίγες εβδομάδες, λίγους μήνες ακόμα, στην εξουσία.  

Όμως είμαι εδώ για να σας μεταφέρω και ένα δεύτερο μήνυμα. Εκλογές θα γίνουν σίγουρα στις 26 Μαΐου. Αυτές είναι οι σίγουρες εκλογές. Οι εθνικές εκλογές δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν, εγώ εκτιμώ ότι θα γίνουν και αυτές τον Μάιο. Αλλά σίγουρα έχουμε εκλογές στις 26 Μαΐου. 107 μέρες έμειναν, αυτό σημαίνει ότι το ρολόι χτυπάει αντίστροφα και σας θέλω όλες και όλους στην πρώτη γραμμή σε αυτήν την μεγάλη μάχη την οποία θα δώσουμε. Διότι η μάχη, φίλες και φίλοι, δεν θα είναι εύκολη -το ξέρουμε αυτό.  Να είμαστε έτοιμοι για μια σκληρή μάχη, όπως ξέρουμε πάντα να τη δίνουμε εμείς, οι Νεοδημοκράτες. Σας θέλω λοιπόν στην πρώτη γραμμή.

Σας θέλουμε κοντά μας όμως σε όλη αυτή την προσπάθεια από τώρα μέχρι τις εκλογές, να πείσουμε αυτούς τους συμπολίτες μας οι οποίοι ακόμα και σήμερα μπορεί να αμφιταλαντεύονται, να μην είναι σίγουροι ότι θέλουν να μας εμπιστευτούν, ότι αξίζουμε την ψήφο τους και ότι αξίζουμε τη στήριξή τους. Να τους μεταφέρουμε με απλά λόγια ποιο είναι το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί η ζωή τους με τη Νέα Δημοκρατία μπορεί να γίνει καλύτερη. Να τους πείσουμε ότι δεν είμαστε εγκλωβισμένοι σε έναν μονόδρομο. Ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται σήμερα,  δεν είναι πολιτικές που μας επιβάλλονται υποχρεωτικά από την Ευρώπη. Είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να σας υπερφορολογήσει, όλες και όλους, για να μοιράζει μετά επιδόματα σε κομματικούς πελάτες.

Θέλουμε να μεταφέρουμε ορισμένα απλά μηνύματα για το τι θα κάνουμε την επόμενη ημέρα. Θα μειώσουμε τους φόρους. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι θα μειώσει τη φορολογία για όλους. Θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις απασχόλησης. Ξέρουμε πώς να κινήσουμε την πραγματική οικονομία και ξέρουμε ειδικά εδώ στη Δυτική Αθήνα πόσο πονάει ειδικά η νέα γενιά που δεν βρίσκει καλές θέσεις δουλειάς. Ξέρουμε πώς θα κάνουμε τις γειτονιές σας πιο ασφαλείς, γιατί ξέρουμε ότι η ασφάλεια είναι πρώτη προτεραιότητα για όλες και για όλους. Όχι μόνο για τα Εξάρχεια ή για πανεπιστήμια μας, που τα έχουν καταλάβει διάφορα γκρουπούσκουλα, αλλά και εδώ, για τη Δυτική Αθήνα. Θέλω να αισθάνεστε ασφαλείς στις γειτονιές σας. Ο Νόμος και η Τάξη θα επιβληθούν και πάλι από τη Νέα Δημοκρατία και αυτή είναι μια ατζέντα βαθιά δημοκρατική, δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο. Το να αισθάνεται κάποιος ασφαλής στη γειτονιά του, το να μπορεί το παιδί του να βγει το βράδυ και να μην αγχώνεται ο γονιός ή ο παππούς ή η γιαγιά για το πώς θα γυρίσει πίσω, το να μην αισθάνεστε ότι πρέπει να κλειδαμπαρώνετε τα σπίτια σας για να μην μπει κάποιος να σας ληστέψει, αυτά είναι πράγματα τα οποία είναι αυτονόητα.  

Θα μιλήσουμε για το πώς θα έχετε καλής ποιότητας Υγεία. Θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμα της Υγείας μας μέσα στις επόμενες 10 ημέρες. Για την Παιδεία, για την ποιοτική Παιδεία, για το πώς θα φτιάξουμε ένα πρότυπο σχολείο, σε κάθε Νομαρχιακή Περιφέρεια, για να μπορείτε να έχετε και εσείς εδώ στη Δυτική Αθήνα πρότυπα σχολεία που τα ταλαντούχα παιδιά θα μπορούν να πηγαίνουν και να διακρίνονται. Για όλα αυτά ,λοιπόν, θέλω να μιλήσουμε από τώρα μέχρι τις εκλογές. Αυτά τελικά θα πείσουν τους καχύποπτους συμπολίτες μας να έρθουν και να  στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία. Δεν προσβλέπουμε μόνο στην αρνητική ψήφο. Δεν θέλουμε μόνο να μας ψηφίσουν οι συμπολίτες μας επειδή είπαν “κουραστήκαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ”, “βαρεθήκαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ”, “άντε να έρθουν και αυτοί να τους δοκιμάσουμε”. Όχι, διεκδικούμε κάτι παραπάνω, γιατί αξίζουμε κάτι καλύτερο.

Όταν είπαμε πρίν από ένα χρόνο ως Νέα Δημοκρατία και το βάλαμε ως κεντρικό σύνθημα “αξίζουμε καλύτερα” ακουμπήσαμε μια χορδή της ελληνικής κοινωνίας.  Διότι πράγματι οι Έλληνες κατάλαβαν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μας αξίζει και είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Αξίζουμε καλύτερα, μπορούμε καλύτερα και μπορούμε να κάνουμε τις ζωές της καθεμιάς και του καθενός καλύτερες. Αυτός είναι ο σκοπός μας, αυτόν τον αγώνα θα κληθούμε να δώσουμε από τώρα μέχρι τις εκλογές. Σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια σας θέλω κοντά μου. Θέλω κοντά τους παλιούς αγωνιστές της Νέας Δημοκρατίας. Ευχαριστώ την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά. Ήσασταν εδώ, όπως είπα και στην αρχή, σε δύσκολες εκλογές και αυτό δεν το ξεχνάω. Στηρίξατε την Παράταξή μας όταν πολλοί μας εγκατέλειψαν. Έχετε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, να το ξέρετε αυτό. Σας είμαι βαθιά υπόχρεος. Η Νέα Δημοκρατία σας είναι βαθιά υπόχρεη γιατί εσείς την κρατήσατε όρθια και εσείς αποδείξατε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι τελικά το μόνο μεγάλο λαϊκό Κόμμα σε αυτή τη χώρα.

Καλωσορίζω, όμως, σήμερα εδώ -και στον αγώνα τον οποίο θα δώσουμε και βλέπω και κάποιους στην αίθουσα- ανθρώπους οι οποίοι στην πορεία μας εγκατέλειψαν. Τους συναντούμε συχνά, ξαναγυρνάνε στη Νέα Δημοκρατία. “Γυρίστε σπίτι σας” σας λέμε. Αφήστε στην άκρη τις όποιες γκρίνιες, τα όποια παράπονα μπορεί να έχετε. Τώρα δίνουμε τη μεγάλη μάχη, τώρα σας χρειαζόμαστε. Καλωσορίζουμε όμως και στη Νέα Δημοκρατία ανθρώπους που δεν μας έχουν ψηφίσει ποτέ στο παρελθόν. Αυτούς χρειαζόμαστε για να φτάσουμε στα ποσοστά εκείνα, τα οποία θα μας δώσουν μια μεγάλη εκλογική επιτυχία. Θυμίζω ότι τρεις φορές η Νέα Δημοκρατία έφτασε σε πάρα πολύ υψηλά ποσοστά. 54% με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1974. 47% με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στις εκλογές του ‘89 - ‘90. Και 45% με τον Κώστα Καραμανλή το 2004. Και τις τρεις φορές σπάσαμε τα παραδοσιακά στεγανά της Παράταξης. Κοιτάξαμε πέρα από το φυσικό ιδεολογικό μας χώρο και κερδίσαμε την εμπιστοσύνη ανθρώπων που μπορεί να μην άνηκαν παραδοσιακά στη μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και τώρα. Σε αυτό τον αγώνα, λοιπόν, σας θέλω κοντά μας. Ευρωεκλογές, Περιφερειακές εκλογές, Δημοτικές εκλογές και φυσικά η μητέρα όλων των μαχών, οι Εθνικές εκλογές. Θα γίνουν όλες μέσα στο 2019. Και το 2019 θα το θυμόμαστε ως το έτος της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Το έτος που η Ελληνική κοινωνία θα πει “φύγετε” στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα πει και στη Νέα Δημοκρατία “ελάτε να μας οδηγήσετε στην έξοδο από την κρίση”.

Μια τελευταία κουβέντα και για τις Περιφερειακές εκλογές. Θέλω τη στήριξή σας στον Γιώργο Πατούλη. Είναι πάρα πολύ σημαντικό η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει την Περιφέρεια Αττικής. Είναι σημαντικό γιατί θέλουμε να δουλέψουμε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στον δεύτερο βαθμό δίνουμε ένα πιο ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα στις εκλογές. Στον πρώτο βαθμό είμαστε πάντα διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με Δημάρχους που θα εκλέξει η τοπική κοινωνία, διότι, μην το ξεχνάτε αυτό, πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, ειδικά σε τοπικό επίπεδο, δεν έχουν χρώμα. Το λέμε πολλές φορές και ακούγεται στερεότυπο, είναι πραγματικότητα όμως. Εμείς θα δουλέψουμε με όποιον επιλέξετε εσείς να είναι ο επόμενος Δήμαρχος της πόλης σας, που θα έχει σχέδιο και όραμα για τη Δυτική Αθήνα. Μην ξεχνάτε ποτέ αυτό το οποίο σας είπα στην αρχή. Είμαστε Κόμμα βαθιά λαϊκό, είμαστε Κόμμα όλων των Ελλήνων και το πρώτο μέλημα της πολιτικής πρέπει να είναι πάντα να φροντίζει τους πιο αδύναμους.

Η καρδιά μου χτυπάει πάντα Δυτικά, χτυπάει πάντα στη Δυτική Αθήνα, θα είμαι υποψήφιος βουλευτής, επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο Δυτικό Τομέα. Δε χρειάζομαι σταυρό, οπότε μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να μου βάλετε σταυρό, εκλέγομαι αυτόματα, αλλά η παρουσία μου στο ψηφοδέλτιό σας σηματοδοτεί την συνέχιση μιας σχέσης αγάπης και εκτίμησης που σφυρηλατήθηκε στα 15 χρόνια που πολιτεύομαι με τη Νέα Δημοκρατία, ως βουλευτής Β’ Αθηνών, και αυτή την πορεία θέλω να τη συνεχίσω. Θέλω μαζί να κάνουμε πράξη κάτι που έχουμε να κάνουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το βράδυ των Εθνικών εκλογών η Δυτική Αθήνα θα είναι γαλάζια, όλη η Ελλάδα θα είναι γαλάζια, η Νέα Δημοκρατία θα είναι στην κυβέρνηση και μαζί θα χαράξουμε μια νέα πορεία για τη χώρα μας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, σας ευχαριστώ για το χειροκρότημά σας, σας ευχαριστώ για τον ενθουσιασμό σας, καλή χρονιά σε εσάς, τις οικογένειές σας, υγεία, ελπίδα, αισιοδοξία, χαμόγελο. Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου