Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Ο Καλογήρου προσπάθησε να δικαιολογήσει τις άδειες του εκτελεστή Κουφοντίνα



Ερωτηματικά για την εξειδίκευση της υφιστάμενης ρύθμισης σχετικά με τον ευεργετικό υπολογισμό ημερών ποινής καταδίκων και υποδίκων λόγω εργασίας, είχε θέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής :«Επειδή στις αγροτικές φυλακές είναι ο Κουφοντίνας έχει καμία σχέση αυτή η διάταξη;  Διερωτώμαι πώς σας ήρθε ξαφνικά αυτή η πολύ εξειδικευμένη και στοχευμένη – δεν λέω ακόμα φωτογραφική – διάταξη».

O Υπουργός Δικαιοσύνης,Μιχάλης Καλογήρου είπε πώς η ρύθμιση στοχεύει στη θέσπιση ενιαίων κανόνων για το σύνολο των αγροτικών φυλακών της χώρας, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε άλλα καταστήματα κράτησης οι διοικήσεις μετρούσαν τη μία ημέρα εργασίας ως 2 ημέρες ποινής, σε άλλα ως 3 και σε άλλα ως μία, προκαλώντας ανισότητες και φυλακές πολλών ταχυτήτων.

Αναφερόμενος ο Καλογήρου στις άδειες που έχει δώσει το Συμβούλιο Φυλακών στον καταδικασμένο για 11 δολοφονίες, Δημήτρη Κουφοντίνα, προσπάθησε να αποδείξει ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο επί ΣΥΡΙΖΑ, παρέθεσε στοιχεία για άδειες που έχουν πάρει κι άλλα καταδικασμένη μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν επί διακυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και δεν είναι άλλα αλλά μόνο ένα τον Χ. Ξηρό, και όχι του συντρόφου Κουφοντίνα που παίρνει ασύστολα και ανεξέλεγκτα άδειες με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον Μιχάλη Καλογήρου ότι εάν δεν ήταν σύντροφος ο εκτελεστής τρομοκράτης Κουφοντίνας δεν θα έπαιρνε άδειες ειδικά μετά την άδεια του Χ. Ξηρού, ο οποίος δεν τήρησε τα περιοριστικά μέτρα που του είχαν τεθεί. Όπως επίσης ο Ξηρός όπως και άλλα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν έχουν συνεργαστεί και έχουν κάνει δήλωση αναγνώρισης των εγκληματικών τους πράξεων, κάτι που ο σύντροφος του ΣΥΡΙΖΑ Κουφοντίνας αρνείται επιδεικτικά και αμετανόητα να ζητήσει συγνώμη για τα εγκλήματα του και τις δολοφονίες αθώων και αυτό σημαίνει ότι παραμένει πολύ επικίνδυνος.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου