Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Φωτογραφίες 5 , μελών εγκληματικής ομάδας, που διέπρατταν ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες στη Αττική



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες πέντε (5) ημεδαπών, μελών εγκληματικής οργάνωσης, που διέπρατταν συστηματικά ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες, σε διαφορές περιοχές της Αττικής και εξαρθρώθηκε την 6-2-2019 από το Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα:

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές και ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 6-2-2019, μετά από ευρείας κλίμακας επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου και Υπηρεσιών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ, των Ο.Π.Κ.Ε., της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, της Άμεσης Δράσης (Ομάδες ΔΙ.ΑΣ.) και της Υ.Ε.Ε.Μ, πέντε (5) ημεδαποί ηλικίας 20, 22, 26, 26 και 32 ετών, μέλη της σπείρας. Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω, τυγχάνουν έξι (6) επιπλέον άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και ληστειών καθώς και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχα συστήσει από διμήνου και πλέον, εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη σε καθημερινή βάση, κλοπών και ληστειών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, η σπείρα χρησιμοποιούσε ως επιχειρησιακό όχημα ένα κλεμμένο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει από τυχαία οχήματα αμέσως πριν την τέλεση των κλοπών ή εναλλακτικά χρησιμοποιούσαν πλάστες πινακίδες από αυτοκίνητο ιδίου τύπου.

Στη συνέχεια, μετέβαιναν σε περιοχές που διέθεταν πολυτελείς μονοκατοικίες και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες εντόπιζαν τον στόχο – μονοκατοικία και χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, εισέρχονταν σε αυτές.

Κατά τη προσφιλή τους μέθοδο, ο συνοδηγός του οχήματος, φορούσε χαρακτηριστικό πορτοκαλί φωσφοριζέ γιλέκο, παριστάνοντας τον κηπουρό η τον υπάλληλο του Δήμου και όταν διαπίστωνε ότι οι ένοικοι απουσίαζαν, ειδοποιούσε τους υπόλοιπους και εισέρχονταν στις οικίες, αφαιρώντας χρήματα και τιμαλφή. Για τις μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν τηλέφωνα που ήταν καταχωρημένα σε ανύπαρκτα πρόσωπα.

Στις περιπτώσεις που οι ένοικοι βρίσκονταν εντός της οικίας, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία για να τους ακινητοποιήσουν και να συνεχίσουν την έρευνα του χώρου.

Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων όπως αντίκες, ασημικά και βάζα τα διοχέτευαν σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν πενήντα πέντε (55) περιπτώσεις κλοπών και ληστειών και ένας (1) εμπρησμός οχήματος.

Από έρευνες σε οικίες, καταστήματα και αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 πλήθος από ρολόγια, χρυσαφικά, τιμαλφή, ασημικά, ηλεκτρονικές συσκευές και παιχνιδομηχανές
 τρία (3) κυνηγετικά όπλα
 ένα (1) περίστροφο
 δύο (2) πιστόλια τύπου REPLIKA
 μία (1) πτυσσόμενη ράβδος
 τέσσερα (4) μαχαίρια
 σαράντα τέσσερα (44) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
 δύο (2) γεμιστήρες
 ανιχνευτής διαμαντιών
 το χρηματικό ποσό των -20.931- ευρώ
 ένα (1) κλεμμένο διαβατήριο
 πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

ΜΠΑΖΑΚΑ Νικόλαο του Δημητρίου και της Ζωής, γεννηθέντα στις 25-5-1993 στην Αθήνα 



ΣΙΣΚΟ Ελευθέριο του Ευστρατίου και της Ειρήνης, γεννηθέντα στις 16-8-1997 στην Αθήνα



ΚΑΜΠΟΥΡΗ Χρυσοβαλάντη του Λουκά και της Ευσταθίας, γεννηθέντα στις 20-12-1987 στην Αθήνα 



ΚΑΜΠΟΥΡΗ Κωνσταντίνο - Αλέξανδρο του Αθανασίου και της Αφροδίτης γεννηθέντα στις 12-5-1993 στην Αθήνα



ΠΑΪΤΕΡΗ Αργύρη του Γεωργίου και της Ελένης γεννηθέντα 10-6-1999 στην Αθήνα




Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22940-29415 του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου