Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Σοκ στη Μαγνησία: Μαθήτρια διάβαζε στο πεζοδρόμιο γιατί τους είχαν κόψει το ρεύμα



Σε συνθήκες ακραίας φτώχειας επιβιώνει μια οικογένεια στην Αγριά, με τη μεγαλύτερη κόρη, που είναι μαθήτρια Λυκείου, να αναγκάζεται μέχρι σήμερα να διαβάζει στο πεζοδρόμιο, υπό το φως του δημοτικού στύλου, καθώς το ρεύμα στο σπίτι ήταν κομμένο. Άνεργοι και οι δύο γονείς δεν μπορούν να προσφέρουν στα τρία ανήλικα κορίτσια τους ούτε τα αναγκαία.

Καταγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες έγινε από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο κ. Χαρ. Ζάχο, που σοκαρίστηκε από την εικόνα του κοριτσιού, που διάβαζε στο πεζοδρόμιο.

Οι γείτονες τακτικά προσφέρουν είδη, όπως επίσης βοηθούν με παπούτσια και πανωφόρια, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προσφέρουν και δάνεια έκτακτης ανάγκης σε μετρητά για να ζήσει η οικογένεια.

Η μητέρα έχει απευθυνθεί και στην Εκκλησία αλλά δεν παρουσιάζει σταθερότητα για να παραλαμβάνει καθημερινά φαγητό από το Σπίτι Γαλήνης, όπου σιτίζονται 47 άτομα καθημερινά.

Η τοπική εκκλησία είναι γνώστης της κατάστασης, όπως και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, στις οποίες έχουν γίνει αναφορές.

Το σχολείο επίσης είναι ενημερωμένο για την κατάσταση των τριών ανήλικων κοριτσιών. Ο πατέρας τους λάμβανε επίδομα αναπηρίας, αλλά όπως έγινε γνωστό αυτό «κόπηκε» και στην οικογένεια δεν υπάρχει εισόδημα.

Εκτός από τη μαθήτρια που φοιτεί στο Λύκειο, η οικογένεια έχει δύο ακόμα κοριτσάκια, ένα στο δημοτικό και ένα στο γυμνάσιο.

Σύμφωνα με το e-thessalia, σήμερα το πρωί το ρεύμα επανασυνδέθηκε με χρήματα που συγκέντρωσαν οι γείτονες.

Πηγή: e-thessalia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου