Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Το έγκλημα Τσίπρα! Ζάεφ: Δεν είμαστε Βορειομακεδόνες είμαστε “Μακεδόνες”, μιλάμε την “μακεδονική” γλώσσα



Το έγκλημα Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει μεγάλο κακό στην Ελλάδα και το αποδεικνύουν οι αλλεπάλληλες προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ.

Και τι δεν έχει πει αυτές τις ημέρες ο Ζάεφ για “μακεδονική μειονότητα” στην Ελλάδα, για διδασκαλία της “μακεδονικής” γλώσσας και αυτό δείχνει το πόσο επικίνδυνος για την χώρα είναι ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του.

Ο Ζάεφ χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών δίκαιη λύση και πρόσθεσε πως από τις τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος, η πιο σημαντική είναι αυτή που αφορά την αλλαγή του ονόματος της χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία».

Μιλώντας  σε ανοιχτή συζήτηση στα Σκόπια, ο Ζάεφ είπε «Δεν γινόμαστε Βορειομακεδόνες διότι είναι σαφές καθορισμένο ότι είμαστε Μακεδόνες, που μιλάμε μακεδονική γλώσσα. Και είναι πολύ σημαντικό που αυτό δεν πρόκειται κανείς να μας το αμφισβητήσει. Το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Μακεδόνες θεωρείται πλέον λήξαν. Η χώρα μας πλέον αναγνωρίζεται απ΄ όλους. Δεν πρόκειται να χρησιμοποιείται άλλο η υποτιμητική για εμάς ονομασία FYROM. Tο ζήτημα είναι τι μέλλον θα δημιουργήσουμε για τα παιδιά μας. Ναι, είναι ακριβές ότι θα είμαστε Βόρεια Μακεδονία. Όμως θα είμαστε Μακεδόνες, θα μιλάμε μακεδονική γλώσσα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Για τον Ζάεφ, η αλλαγή του ονόματος σε “Βόρεια Μακεδονία” «προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα στους πολίτες της Μακεδονίας όμως, είναι γεγονός ότι εμείς είμαστε το βόρειο τμήμα αυτής της ιστορικής περιοχής, όπως είναι γεγονός ότι δεν έχουμε φιλοδοξία να προσαρτήσουμε την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία ή την όποια άλλη γειτονική χώρα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου